Geef ze een klas vol kinderen en deze juffen en meesters zijn in hun element. Alleen de papa’s en mama’s die ze erbij krijgen bezorgen hun weleens hoofdpijn.
Lees verder onder de advertentie
Jonas (43) is meester in groep 6.
“Bij sommige ouders kun je het nooit goed doen. Als je ze vraagt om te helpen, voelen ze zich overvraagd. Als je ze niet vraagt, voelen ze zich gepasseerd. Als je zegt dat hun kind het goed doet, vinden ze dat je gemakzuchtig bent. Als je zegt dat het kind achterloopt, is het de schuld van de meester. En ga zo maar door.
Lees verder onder de advertentie
Medestanders vinden
Ellen, de moeder van Finn uit mijn klas, spant wat dat betreft de kroon. Op alles wat ik doe heeft ze commentaar en jammer genoeg is ze de beheerder van de groepsapp voor ouders. Daar probeert ze voortdurend medestanders te vinden voor haar kritiek, hoor ik van andere ouders. Gelukkig lukt dat niet, maar ik krijg er af en toe wel een punthoofd van. Als dit nog langer doorgaat, ga ik met haar in gesprek.”
“Als ik een euro kreeg voor elke keer dat ik het woord ‘hoogbegaafd’ hoor, hoefde ik niet meer te werken. Ik heb groep twee. Groep twéé. De een puzzelt beter dan de ander, de ander knipt beter dan de een. Sommigen kunnen een paar woorden lezen of schrijven. Maar het zijn kleuters.
Tijdens de vorige ronde coachingsgesprekken heb ik geteld. Elf ouders vroegen of ik wel oog had voor de hoogbegaafdheid van hun kind. Een van hen belt me elke keer. Subtiel krijg ik haar niet uitgelegd dat haar zoon heus snugger is, maar op sociaal vlak juist zeer zwak. Hoogbegaafd is hij zeker niet. Binnenkort ga ik maar eens duidelijker zijn.”
Lees verder onder de advertentie
Plakken
Krista (29) is juf in groep 1/2.
“Een paar jaar terug kostte het me vaak moeite om de ouders er ’s ochtends ‘uit te vegen’. Hoe vaak ik ook in mijn handen klapte en riep ‘wij gaan beginnen!’, dezelfde drie moeders bleven altijd plakken.
Op een dag kwam een van hen binnen met een thermosfles. Tot mijn verbazing begon ze thee in te schenken voor de twee anderen. ‘Stoor je niet aan ons!’ riepen ze, en namen plaats op het bankje voor mijn klas. Ik heb de deur dichtgedaan en de directrice gevraagd om ze weg te sturen.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Maxime Meiland en haar man Leroy hebben twee dochters: Claire en Vivé. Terwijl Claire al een tijd op de basisschool zit, maakt Vivé zich juist op voor haar eigen start na de zomer. Voor Maxime is dat een emotioneel moment.
Gen Z doet z’n eigen ding. Ze zetten huisfeestjes op z’n zachtst, skippen alcohol, houden van crocs én… verzinnen babynamen die nergens op lijken, behalve op sfeer.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.