‘Mama mocht wel mee naar huis, de baby niet’

06.01.2023 13:37
baby reageert op rappende vader Beeld: Shutterstock

Hartstikke leuk, zo’n nieuwe baby bewonderen in het ziekenhuis. Maar dat die kleine ook nog eens mee naar huis gaat, daar zit je als kersverse, oudere broer of zus niet altijd op te wachten.

Dana (36), moeder van Megan (17), Janna (6) en Elise (5).

“Zwanger van Elise heb ik vier weken in het ziekenhuis gelegen omdat ik te vroeg weeën kreeg. Janna was pas één en snapte niet dat mama weg was. Toen Elise met 36 weken geboren werd, mochten we ook nog niet gelijk naar huis. Ik denk dat Janna mij heel erg miste. Ze kwam elke dag met papa langs in het ziekenhuis en dan zorgde ik ervoor dat ik haar alle aandacht gaf.

Lees ook – Broertje of zusje op komst? Zo bereid je je kind voor >

Babyzusje

Omdat ze het erg leuk vond om in het wiegje te kijken, leek het alsof ze helemaal blij was met haar babyzusje. Dat was ook zo – in het ziekenhuis. Het was echter niet de bedoeling dat ze met ons meeging.

Toen ik Elise in de draagdoek deed, begon Janna keihard te schreeuwen. Ze strekte haar armpjes naar mij uit en huilde heel hard. Dat zij bij haar grote zus Megan in de draagdoek mocht, vaak een groot succes, mocht niet baten. Op alle foto’s van dat moment staat zij met een rood betraand gezicht. Mama mocht wel mee naar huis, de baby niet.

“Op alle foto’s van dat moment staat zij met een rood betraand gezicht”

Gelukkig begon ze na een paar dagen Elise kusjes te geven en ze zijn sindsdien echt zusjes – ze kunnen niet met en niet zonder elkaar.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.