Logeerpartijtjes: ‘Stond de nachtbraker ineens in mijn slaapkamer’

22.10.2022 17:41
kind slaapt met knuffelbeest Beeld: Pixabay

Heb je jezelf nog zo goed voorbereid op het logeerpartijtje, blijkt een van de kinderen een ware nachtbraker of hebben ze last van vreselijke heimwee.

Jill (47), moeder van Liam (10):

“Liam was jarig in de lockdown, dus het paintballen kon niet doorgaan. Als alternatief verzon ik een logeerpartijtje in onze leegstaande B&B naast ons huis. Ze zouden er met z’n achten op luchtbedden slapen. De feestgangers vonden het superspannend. Omdat ze de volgende dag allemaal meededen aan een voetbaltoernooi, lag het spul om elf uur al in de slaapzakken. Nog even kletsen en dan slapen, was de bedoeling.

Daar dacht vriendje Joep echter anders over. Om middernacht uur stapte hij de huiskamer binnen: hij was nog niet moe. Ik gaf hem een slokje water, kriebelde hem over zijn rug en stuurde hem daarna toch weer naar het huisje.

Nachtbraker

Twee uur later, ik lag net in diepe slaap, stond de nachtbraker ineens in mijn slaapkamer: kon ik zijn moeder bellen? Hij wilde naar huis. Toen zij niet opnam zat er niks anders op dan hem te manen toch te gaan slapen. Dit keer op onze bank.

Lang verhaal kort: Joep en ik sliepen die nacht allebei niet. Hij bleef me elk uur verslag uitbrengen van zijn slapeloosheid, waardoor ook ik de volgende dag gebroken was. O, en pas om negen uur belde zijn moeder: haar telefoon stond op stil. Was er soms iets aan de hand?”

Lees ook – ‘Moet ik mijn dochter (6) met heimwee laten logeren?’ >

Heimwee

Debora (36), moeder van Liv (11) en Evy (9):

“We hebben het acht keer geprobeerd. Bij opa en oma, bij haar bestie, bij de naaste buren. Met knuffels, dekens en kussen van huis mee. Met videobellen en zelfs live kusjes voor het slapengaan. Niks helpt: Liv heeft vreselijke heimwee. Steevast worden we halverwege de avond of nacht gebeld of we haar alsjeblieft willen ophalen.

Inmiddels hebben we de moed maar opgegeven. Onze oudste dochter kan echt geen nacht van huis weg. Een heel verschil met de jongste, die is het liefst elk weekend van huis. Zielig, want Liv zou dolgraag ook uit logeren gaan. Gelukkig is andersom geen probleem: logeetjes ontvangen lukt prima.”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.