kinderboeken zomer
Beeld: Shutterstock

Een lees- of doe-boek komt altijd van pas, zeker als je kind (weer) een paar weken vrij is. Daarom op een rij: de leukste zomerboeken voor kinderen voor onder de parasol.

Zomer met Jip en Janneke

Een musthave voor alle fans van de bekendste peuters van Nederland. Jip en Janneke beleven allerlei avonturen in de zomer, van ijsjes eten tot een nachtje buiten slapen in een tent. En natuurlijk ontbreekt een tripje naar het strand niet.

Je bestelt dit boek hier.

kinderboeken-voor-de-zomer

Article continues after the ad

 

Ik zie, ik zie… strand!

Het beroemde spelletje speel je vast wel eens met je kind. In dit doeboek met het thema strand kan hij zelf aan de slag: vindt hij de bal, handdoek of slippers? Leuk en leerzaam tegelijk.

Dit boek is verkrijgbaar als e-book en bestel je hier.

kinderboeken-voor-de-zomer

 

Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee

Een leuk boek voor als je samen met je kind wil gaan lezen. Alles draait om het strand: schelpen zoeken voor in de schatkist, zeehonden kijken en vliegeren.

Je koopt dit boek hier.

kinderboeken-voor-de-zomer

8x Kek Mama voor 17,95

Zomer

Op een warme dag is een bezoek aan de speeltuin of het zwembad minstens zo leuk. In dit kijk- en zoekboek volg je Kaatje en haar vriendjes op al deze plaatsen en ontdek je steeds nieuwe dingen.

Je kunt ‘m hier bestellen.

kinderboeken-voor-de-zomer

 

Waar is de zeester?

In dit mooie prentenboek moet je kind op zoek gaan naar de zeester, inktvis en clownvis. Onderweg komt hij niet alleen planten en koraal tegen, maar ook plastic en andere dingen die de zee vervuilen. Hoe komt dat?

Dit prentenboek bestel je hier.

kinderboeken-voor-de-zomer

 

K3 gaat kamperen

Met de caravan de grens over zit er dit jaar misschien niet in, maar met dit boek voelt het voor je kind toch een beetje alsof hij gaat kamperen. Volg Marthe, Klaasje en Hanne die met hun tent het bos in gaan: een must read voor alle K3 fans.

Je bestelt dit boek hier.

kinderboeken-voor-de-zomer

 

Een ijsje

Zonder ijsjes geen zomer. Kruip met het boek Een IJsje (én een echt ijsje) onder de parasol en geniet van de competitie tussen de aap, de hond, het varken en de kikker: ze doen allemaal iets heel erg goed, maar wie verdient het ijsje het meest.

Dit boek is verkrijgbaar vanaf 3 juni en bestel je hier.

kinderboeken-voor-de-zomer

 

Nog meer zomertips?
Volg ons op Facebook en Instagram >