Kinderopvang mag ongevaccineerde kinderen weigeren

18.02.2020 09:41
vaccinatieplicht-kinderopvang

Kinderopvangcentra mogen ongevaccineerde kinderen voortaan weigeren, vindt de Tweede Kamer. Dit voorstel van D66 haalt dinsdag, na lang twijfelen bij verschillende partijen, toch een meerderheid.

Uitzondering

De PVDA stond tot onlangs nog niet achter het voorstel, maar nu het op twee punten is aangepast – er moet na twee jaar geëvalueerd worden en er komt een uitzondering voor kinderen die door ziekte niet ingeënt kunnen worden – gaat de partij toch overstag. Voorstanders D66, PvdA, VVD en PVV hebben samen tachtig zetels in de Tweede Kamer. GroenLinks en 50 PLUS zeggen nog te twijfelen, het CDA en de SP zijn tegen het plan. 

 

Lees ook
‘Kind niet vaccineren? Dan word je gekort op kinderbijslag’ >

 

‘Een eerste stap’

D66-kamerlid Paul van Meenen noemt de kamermeerderheid ‘een eerste stap’. Zo willen de VVD en de SP vaccineren zelfs verplichten aan álle kinderen in de opvang. “Wij vinden het verstandig te beginnen met lichte, weinig dwingende maatregelen. Dat doen we door kinderopvangcentra de optie te geven om niet gevaccineerde kinderen te weigeren”, zegt Van Meenen. “Dat maakt de markt transparant en geeft ouders de gelegenheid om een zo veilig mogelijke omgeving te kiezen voor hun kind.”

Bron: AD.nl

 

Meer nieuws? Volg Kek Mama op Facebook >