‘Mijn kinderen hadden de héle nacht naar schermen gekeken’

04.07.2022 14:17
schermtijd nacht schermen kind Beeld: Getty Images

Tuurlijk is er weleens gedoe over schermpjes, maar de meeste moeders zijn stiekem ook dolblij dat die dingen bestaan. Toch gaat het soms mis. Zo ook bij Maura (42), moeder van Mika (10) en Lynn (8).

“Mijn man en ik werden zo gek van het dagelijks onderhandelen over schermtijden, wiens beurt het was de konijnen te voeren en hoeveel happen ze moesten eten van de groenten die ze plotseling niet bleken te lusten, dat we besloten de rollen eens een dag om te draaien.

Lees ook: ‘Wij lassen met regelmaat een ‘ja-dag’ in voor onze kinderen’ >

Rollen omgedraaid

Een tip die ik eens had gezien in een tv-programma: de kinderen mochten een dagje ouderen en wij zouden ons gedragen als de kinderen. Dus: voor hen geen schermrestricties, geen broccoli, en de konijnen moesten wij verzorgen.

“De kinderen mochten een dagje ouderen en wij zouden ons gedragen als de kinderen”

Het ging uitstekend. We ontbeten met lauwe ovenfriet, aten donuts als lunch en na het restje patat van die ochtend legden Mika en Lynn ons om acht uur ’s avonds in bed. Waar man en ik stiekem genoten van een filmavond met z’n twee, en afwachtten hoe onze kinderen vast tot middernacht zouden opblijven.

Nachtdieren

De volgende ochtend om half acht troffen we Mika aan met de iPad in zijn handen. ‘Heb je daar de héle nacht op gekeken?’ vroeg ik. ‘Nee hoor,’ zei hij, ‘we hebben tussendoor ook tv gekeken en op de Playstation gespeeld.’”

Dit artikel staat in Kek Mama 07-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.