‘Kinderen moeten op school verplicht een uur extra bewegen’

10.09.2018 09:37
kinderen-school-verplicht-uur-extra-bewegen

Kinderen moeten naast de reguliere gymlessen verplicht twee keer een halfuur per dag fietsen, wandelen of op een andere manier in beweging komen. Dat is het advies van de Nederlandse Sportraad, Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

Scholieren die veel bewegen, presteren beter met rekenen en wiskunde, blijkt uit onderzoek. “Maar kinderen staren in deze tijd alleen nog maar op hun mobiel in de pauze”, zegt Michael van Praag, voorzitter van de Nederlandse Sportraad in het AD. ” Hierdoor worden ze klunziger en hebben ze niet de juiste motorische vaardigheden. Scholen kunnen dit verbeteren.”

 

Lees ook
5x leuke manieren om je kind meer te laten bewegen >

 

Trainers uit de buurt

Van extra bewegen op school komt het nu vaak niet omdat scholen geen gymleerkracht of -zaal kunnen vinden, geen geld hebben of al een overvol lesrooster hebben. Door het inschakelen van trainers uit de buurt en onderwijsinstellingen van elkaars faciliteiten gebruik te laten maken, kan dit worden verbeterd. De gemeente zou moeten helpen door daarin de leiding te nemen, vinden de drie adviesraden.

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >