Heeft je kind griep? Deze geneeskrachtige kruiden helpen bij griep en verkoudheid

09.02.2024 11:04
geneeskrachtige kruiden kind griep Bron: Unsplash

De ‘R’ zit nog steeds in de maand en dat betekent dat we nog steeds volop in de periode van griep en verkoudheid zitten. En laten nu vooral kinderen extra vatbaar zijn voor die vervelende virussen. Maar voordat je naar de drogist rent voor paracetamolletjes, kun je ook eerst deze geneeskrachtige kruiden proberen te gebruiken om de griep te bestrijden.

Kruiden hebben natuurlijk niet hetzelfde effect als paracetamol, maar ze kunnen wel je weerstand ondersteunen. Hele bevolkingsgroepen zweren al generaties lang bij bepaalde kruiden en kruidenmengels voor allerlei ziekten en dat is niet voor niks…

Geneeskrachtige kruiden bij griep en verkoudheid

Dus wil je jouw kind helpen om nét even wat sneller op te knappen? Zorg dan dat je deze kruiden in huis hebt.

Echinacea

Dit kruid staat bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen. Het kan de duur en ernst van verkoudheidssymptomen verminderen en kan ook helpen bij het voorkomen van griep. Echinacea is een plant met prachtige bloemen, maar er zijn ook veel supplementen verkrijgbaar met echinacea. Voeg bijvoorbeeld een paar druppels echinacea-extract toe aan een kopje thee.

Gember

Gember staat niet alleen bekend om zijn heerlijke smaak, maar ook om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Een kopje gemberthee kan wonderen doen om keelpijn te verlichten en een verstopte neus vrij te maken.

Knoflook

Dit kruid staat bekend om zijn krachtige antimicrobiële eigenschappen. Het kan helpen bij het bestrijden van bacteriën, virussen en schimmels. Voeg wat gehakte knoflook toe aan soepen of stoofschotels voor een extra boost aan gezondheid.

Kamille

Kamillethee is niet alleen rustgevend voor het slapengaan, maar het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verlichten van keelpijn en het verminderen van koorts.

Salie

Salie staat bekend om zijn antimicrobiële en slijmoplossende eigenschappen. Een kopje saliethee kan helpen bij het verlichten van hoest en het bevorderen van een snel herstel.

Let op bij kleine kinderen

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze kruiden niet altijd geschikt zijn voor kinderen jonger dan één jaar oud. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts voordat je kruiden aan jonge kinderen geeft.

Naast het gebruik van geneeskrachtige kruiden, zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen om griep en verkoudheid bij je kind te voorkomen of te behandelen:

  • Zorg voor voldoende rust: Laat je kinderen wat extra dutjes doen en voldoende slapen ’s nachts om hun immuunsysteem te helpen bij het bestrijden van infecties.
  • Hou je kind gehydrateerd: Moedig je kleintje aan om veel water te drinken om gehydrateerd te blijven. Zo help je hun lichaam bij het afvoeren van gifstoffen.
  • Geef ze gezonde voeding: Voedingsmiddelen zoals verse groenten, fruit en magere eiwitten kunnen het immuunsysteem van je kind versterken en hen helpen sneller te herstellen van griep en verkoudheid.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.