Kim Kötter trof babyzoon Muck bijna levenloos aan

12.06.2016 12:57
kim-kotter-bevallen-zoon-youp

Wat moeten Kim Kötter en Jaap Reesema zich rotgeschrokken zijn. Donderdagavond trof Kim babyzoon Muck bijna levenloos aan in zijn wiegje. Vandaag werd bekend dat hij een A.L.T.E. (apparent life-threatening event) had: een schijnbaar levensbedreigend incident.

“Het was het engste wat ik ooit heb meegemaakt. Het komt er kort op neer dat het lijkt dat je baby niet meer leeft (blauw, slap, geen adem, ogen open, schuim om zijn mondje) en dit duurde in ons geval 7 minuten,” schrijft Kim op het Instagramaccount van Muck.

‘Dit wens je geen enkele ouder toe’

Het was middenin de nacht toen Muck de aanval kreeg. Vader Jaap was op dat moment alleen aan het werk aan de andere kant van Nederland, vertelt Kim. “Uiteraard heb ik alles geprobeerd om Muck weer bij te krijgen. Ik ben 112 en met name onze buren enorm dankbaar dat ze mij zo hebben bijgestaan.” Volgens Kim kan dit iedere baby tot 3 maanden overkomen, maar het komt niet zo vaak voor. “Dit wens je geen enkele ouder toe.”

Naar huis

Gelukkig hebben Kim en Jaap vandaag goed nieuws te horen gekregen. “Goddank is alles goedgekomen, geen blijvende schade en Muck is net van de monitoring af. Hopelijk is dit eenmalig. We hebben hem ingepakt en hij gaat mee naar huis!”

Bron: instagram.com/muckepuk

 

Het nieuws heeft ons alweer ingehaald. Aangezien er van alles over Muck wordt geschreven of verteld.. (En daarna meningen worden gegeven over opvoeding en waardoor het komt) Hierbij het echte verhaal. Muck is inderdaad al een paar dagen met spoed opgenomen in het ziekenhuis. (En ik dus ook) Muck heeft ons enorm laten schrikken met een A.L.T.E. Het was het engste wat ik ooit heb meegemaakt. Het komt er kort op neer dat het lijkt dat je baby niet meer leeft (blauw, slap, geen adem, ogen open, schuim om zijn mondje) en dit duurde in ons geval 7 minuten. Jaap was aan het werk aan de andere kant van Nederland en ik was alleen met Muck. Het was midden in de nacht. Uiteraard heb ik alles geprobeerd om Muck weer bij te krijgen.. Ik ben 112 en met name onze buren enorm dankbaar dat ze mij zo hebben bijgestaan. Dit kan iedere baby tot 3 maanden overkomen, gelukkig komt het niet zo vaak voor. Dit wens je geen enkele ouder toe.. Goddank is alles goedgekomen, geen blijvende schade en Muck is net van de monitoring af. We mogen zelfs vanmiddag naar huis. Hopelijk is dit eenmalig.. Dankjulliewel voor alle lieve steun & berichten. We hebben hem ingepakt en hij gaat mee naar huis! ? Liefs, Jaap & Kim

Een foto die is geplaatst door Muck Siewertsz van Reesema (@muckepuk) op