Je zou ze vastbinden: ‘Om elf uur kwamen de twee vermiste jongens aanrennen’

25.08.2023 15:03
kind kwijt op vakantie Beeld: Getty Images

Hartstikke leuk hoor, wanneer de grote verdwijntruc geen geheimen meer heeft voor je kleine rakkers, maar dit komt wel met gevaar voor je eigen ouderhart.

Annemarie (37): “Tijdens onze vakantie op een Franse camping zou Kasper (5) alvast zelf teruglopen van het toilet naar de vouw­wagen, die dichtbij stond. Hij had het al tig keer gedaan, dus dat moest geen probleem zijn. Maar toen ik twee minuten later klaar was, was hij nergens te bekennen.

We zochten overal, er hielpen steeds meer mensen met zoeken. Een Belgische man had hem een stukje verderop al zoekend aangetroffen en had hem teruggebracht, mijn zoon had het nummer van onze plek onthouden. Opgelucht sloot ik hem in de armen. Hij bleek toch verdwaald vanaf de wc. Op mijn vraag wat hij de volgende keer zou doen als hij verdwaald was, antwoordde hij: ‘Die Belgische meneer zoeken!’”

Lees ook – ‘Ik raakte een kind kwijt tijdens het zwemfeestje van mijn zoon’ >

Leerzaam avondje

Eline (34): “Het was zomer, de ongeschreven regel was dat de kinderen onder de tien jaar uiterlijk om tien uur bij tent of caravan terug moesten zijn. De camping was klein en overzichtelijk. Om kwart over tien was Raf (8) echter nog niet ‘thuis’ en mijn man ging zoeken. Om half elf, het was inmiddels pikkedonker, was hij er nog niet. Nu begonnen we ’m te knijpen.

“De ouders van de jongen met wie hij op pad was bleken ook al een halfuur te zoeken”

De ouders van de jongen met wie hij op pad was bleken ook al een halfuur te zoeken. We besloten elkaar op de hoogte te houden. We vroegen aan een groepje pubers of ze twee jochies van acht hadden gezien, maar volgens de jongens waren alle kleintjes om stipt tien uur vertrokken. De andere jongens uit het groepje waren inmiddels thuis. Toen werd onze paniek nog groter.

Om elf uur kwamen de twee vermiste jongens aanrennen. Raf en Gijs hadden ons wel gehoord, maar ze hadden zich verstopt onder een auto. Waren ze al die tijd tongende en glaasje-draaiende pubers aan het bespioneren geweest.”

Goed, hè mam?

Madelon (33): “De moeder van Tijmen (4) kwam haar zoon ophalen. Mijn man liep met haar naar de speeltuin, waar Job altijd samen met Tijmen speelt. Daar bleken ze niet te zijn. Na drie kwartier het hele dorp te hebben uitgekamd, vonden we de twee jongens uiteindelijk bij opa op de moestuin. Helemaal trots dat ze op avontuur waren gegaan en zelfstandig de weg waren overgestoken.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.