Je mini Houdini: ‘Hij was al twee uur kwijt’

18.08.2023 23:53
Kind kwijt huis Beeld: Getty Images

Misschien dat je kind later aan de slag kan als goochelaar, maar voorlopig moet ie maar even kappen met zijn verdwijntrucs, anders begeeft je hart het nog.

Vera (33): “Opa en oma pasten op Tinus (2), terwijl mijn man en ik aan het werk waren. Opeens belde oma. Ik zat in een belangrijke vergadering met veel mensen. Oma belde nog een keer, en een derde keer. Toen nam ik op. Tinus was al twee uur kwijt, zei ze. Mijn maag draaide om. Hysterisch verliet ik het pand: ‘M’n kind is kwijt!’

Toen ik m’n wijk kwam inrijden (ik kan me niets meer van de rit herinneren), waren er al buren aan het helpen, er was politie op de been, mijn man was aan het zoeken langs het water. Want dat was toch het eerste waar iedereen aan dacht: het kind ligt in het water.

Uitgerust

In mijn huis stonden twee agenten om het signalement op te nemen. Ik vroeg: ‘Waar hebben jullie allemaal gezocht?’ Opa en oma antwoordden dat zij de deur niet uit waren geweest. Hoewel ze het hele huis al honderd keer hadden uitgekamd, rende ik naar boven.

Ik was zo rusteloos, blééf maar zoeken. En toen zag ik het. De stapel was naast de wasmachine in het washok bewoog! Tinus had naast de wasmachine met een Playmobil-poppetje gespeeld en blijkbaar was hij daarna onder die stapel in slaap gevallen. Hij had al die tijd lekker rustig liggen tukken.”

Lees ook – Klein gespuis: ‘Hij was in een onbewaakt moment uit de buggy geklommen’ >

Vergeten

Maria (34): “Voor onze eerste vakantie met dochter Cath (3), besloten we de buggy mee te nemen, ook al gebruikten we die allang niet meer. Maar hij kwam vast goed van pas, dachten we.

Doodmoe van de lange vliegreis zetten we Cath bij aankomst in Florida in die buggy bij de bagageband om onze koffers te pakken. Daarna liepen we naar de autoverhuur om onze huurauto op te pikken. Pas toen we de sleutels hadden opgehaald en naar de auto liepen, schreeuwde ik: “Cath?!”

Druipend van het angstzweet renden we terug naar de bagageband, waar onze dochter lekker rustig in de buggy op ons zat te wachten. We schaamden ons kapot en gingen er als een haas vandoor.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.