Inspiratie voor babynamen: dít zijn de trends van 2022

20.01.2022 16:41

Terwijl de een urenlang door lijsten met populaire babynamen scrolt, blijft de ander het liefst zo ver mogelijk bij die trendy namen vandaan. Voor wie nog wat inspiratie nodig heeft: dít zijn de trends op het gebied van babynamen in 2022.

Onlangs deelden we al de populairste babynamen van het afgelopen jaar. Een lijstje dat eigenlijk nauwelijks verandert, maar nu toch een klein beetje op de schop ging. Zo stond Julia in 2021 op nummer één. Bij de jongens was Noah de populairste naam.

 

Babynamen: trends van 2022

Nieuwkomers in de top tien populairste babynamen waren Milou, Olivia en Luca. Eerder blikten we al even vooruit: de populairste meisjesnaam in 2022 wordt Mila, bij de jongens is dat Sem. Benieuwd welke trends we het komende jaar gaan zien? We zochten het voor je uit.

 

Vrolijk en luchtig

De komst van een baby is natuurlijk een vrolijke gebeurtenis. Daar hoort ook een gezellige naam bij, toch? Het komende jaar horen we steeds meer babynamen met een luchtige, frisse, jonge toon. Denk aan Teddy, Coco of Lulu. Ook Douwe Bob koos voor een vrolijke naam: Bobby.

 

Lekker kort

Kort, korter, kortst: daar gaan we voor dit jaar. Echt nieuw is dat trouwens niet, want babynamen met één of twee lettergrepen zijn al langer populair. Een kleine greep uit de top tien van 2021 om dat te bewijzen: Finn, Daan, Liam, Tess, Yara en Nora. Liever een unieke korte naam? Check dit lijstje even.

 

Lees ook
Genoeg inspiratie: déze babynamen kozen bekende Nederlanders in 2021 >

 

Neutraal

Of je nu een zoon of een dochter krijgt: sommige namen zijn leuk voor elk geslacht. Wat dacht je van Bowie, Charlie, Jip of Bobby? En er zijn nog véél meer leuke unisex babynamen.

 

Muzikaal

Hoop je op een kind met veel muzikaal talent of ben je zelf groot muziekfanaat? Dan is een muzikale naam natuurlijk heel toepasselijk. Kies net als Roxeanne Hazes voor de naam Fender, naar het bekende gitaarmerk. Of geef je kind – net als Birgit Schuurman – de naam Jimi, een verwijzing naar gitarist Jimi Hendrix. Andere voorbeelden zijn Harper, Jazz, Selah of Aria.

Bron: Ouders van Nu, Wij Geboortekaartjes

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >