Dit zijn de leukste uniseks babynamen

24.09.2018 15:24
leukste uniseks babynamen Beeld: Pixabay

Een naam voor je baby kiezen kan soms best lastig zijn. Je wilt iets leuks, iets stoers, iets liefs… Kijk mee naar deze toffe uniseks namen, wie weet zit De Ware ertussen!

1. Sam

Eerst vooral voor jongens gebruikt (als afkorting van Samuel), maar inmiddels alweer jaren ook heel populair als meisjesnaam. En waarom ook niet: stoer, simpel en toch elegant.

 

2. Jip

Nog zo’n leukerd die eerder vooral onder jongens in zwang was (wellicht vanwege de boekenreeks Jip & Janneke, waarin Jip toch echt een jochie was), maar ook perfect bij meisjes past. Kort & lekker Hollands, wij houden ervan.

 

3. Alex

De korte versie van Alexander of Alexandra. Chique en tijdloos, what’s not to like?

 

4. Milan

Volgens cijfers van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam Milan in 2017 op nummer 7 in de top 20 van jongensnamen. Maar ook meiden komen prima weg met deze mooie naam.

 

5. Anne

Vooral in Friesland vormt deze klassieke naam een populaire en perfecte match met zowel een jongen als een meisje. Pardon: met een boai én een famke. 

 

Lees ook
Een Tinder voor babynamen >

 

6. Charly/Charlie

De stoere afkorting van Charles of Charlotte. Deze naam rukt steeds meer op en werd door Goede Tijden, Slechte Tijden officieel omarmd als hippe meisjesnaam. 

 

7. Noa(h)

Hoppa, deze naam met een h erachter stond op de allereerste plek in de top 20 van jongensnamen van 2017, volgens cijfers van de Sociale Verzekeringsbank. En Noa zónder h is al jaren een prachtige all time favorite voor meisjes.

 

8. Lou

Een toppertje dat afgeleid is van Louis of Louise. 

 

9. Bobby

Chantal Janzen noemde haar onlangs geboren zoontje Bobby, maar er zijn ook tal van meisjes die door het leven huppelen met deze fijne naam. 

 

10. Skylar

Een Engelse jongens- én meisjesnaam die ‘eeuwige leven, kracht, liefde en schoonheid’ betekent. 

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >