‘Ik doe het maar mooi, alleen met mijn zoons op vakantie gaan’

28.07.2017 11:52
Beeld: Getty Beeld: Getty

Lieve (30) is moeder van Jan (3) en Dries (1). Ze was gelukkig getrouwd, tot haar man afgelopen Kerstmis totaal onverwachts zijn koffers pakte. Voor Kek Mama schrijft ze over alles wat ze sindsdien doormaakt. Deze week: Lieve gaat voor het eerst alleen met haar zoons op vakantie.

De auto is ingepakt, de jongens aangekleed en ik zit uiterst relaxed aan een kopje koffie. We hebben er allemaal enorm veel zin in. Voor het eerst gaan we met z’n drieën op vakantie. Ik bekijk de weersvoorspelling nog even snel op mijn telefoon en glimlach van oor tot oor. Aankomende week is het fantastisch weer… Je krijgt wat je verdient!

 

Overal op letten

Na een krappe dertig minuten rijden komen we aan op de camping. Mijn vader heeft de caravan neergezet en ook de voortent staat al. We worden hartelijk ontvangen met een kop koffie waarna hij gaat en ik echt alleen ben met de jongens. De zon schijnt volop, de zwembroeken en bikini komen tevoorschijn en we installeren ons op het strandje vlak voor onze caravan. Dries wil direct het water in en ook Jan blijft niet stil zitten en is dolenthousiast. Rustig op mijn handdoekje een boekje lezen is er niet bij. Met ogen voor en achter hou ik alles in de gaten. Na een uurtje ben ik stiekem kapot.

 

Gecharmeerd

Als we terug zijn bij de caravan, spelen de heren lief met elkaar en heb ik direct aanspraak. We staan in een Duits laantje en iedereen die voorbij komt is gecharmeerd van de kinderen. Als ik vertel dat ik voor het eerst als alleenstaande moeder op vakantie ben, biedt iedereen direct hulp aan voor het geval er iets mocht zijn.

 

‘Dit doe ik toch maar even’

De eerste avond besluit ik, om het niet al te moeilijk te maken, patat te halen. We genieten echt samen. Na het eten zet ik de jongens op de fiets en rij ik rustig richting het toiletgebouw. Tot mijn grote vreugde is er, naast een grote familiedouche, ook een ‘kinderwasplaats’. Er zijn drie douches naast elkaar in een enorme ruimte waar vaders en moeders hun kinderen gratis, en zo lang als ze willen, kunnen douchen zonder natte rug van het klamme zweet. Jan geniet zichtbaar en ook Dries zit in zijn badring te glunderen. Wanneer beide heren in hun pyjama’s op de fiets zitten en ik een ommetje maak, voel ik me trots! Trots op die mannen, ruikend naar zeep met hun natte haartjes in de wind en trots op mezelf dat ik het toch maar even doe!

 

Het valt toch allemaal wel mee

Als Dries in bed ligt, spelen Jan en ik nog even een spelletje en drinken we stiekem samen een glaasje cola. Na een verhaaltje ligt ook hij heerlijk te slapen. Ik ruim wat rommel op, schenk een glaasje wijn in en pak voor het eerst sinds de geboorte van Dries een boek. Op mijn gemak installeer ik me, open het boek en geniet van de rust. Wie heeft er gezegd dat je als alleenstaande moeder van twee kleine mannen niet kan gaan kamperen? Ik heb vandaag het tegendeel bewezen, hoewel moe maar zeer zeker voldaan! We gaan zien wat de rest van de week gaat brengen, ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!