‘Helft van ouders gaat minimaal één keer per maand uiteten met gezin’

27.09.2018 09:38
helft-ouders-uiteten-met-gezin

Bijna 50 procent van de ouders eet minimaal een keer per maand buiten de deur, maar struikelt dan wel over de menukaart. En dan in het bijzonder over het kindermenu: driekwart vindt dat te ongezond.

Dat blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder duizend mensen, in opdracht van Sligro.

 

Pannenkoeken of patat

Bewust eten is hip en restaurants met vernieuwende foodconcepten schieten als paddenstoelen uit de grond. Voor volwassenen dan, want kindermenu’s blijven nog veelal bestaan uit pannenkoeken of patat. En hoewel je kinderen hier vaak blij mee maakt, vindt 38 procent van de ouders deze maaltijden niet van deze tijd: 70 procent vindt de menu’s niet gezond, 42 procent is van mening dat het voor de kinderen vaak te lang duurt voordat het eten wordt geserveerd en 24 procent vindt de menu’s er niet aantrekkelijk uitzien.

 

Lees ook
15x de leukste kindvriendelijke restaurants in Nederland >

 

‘Nieuwe smaken ontdekken’

Foodblogger Francesca Kookt:  “Als wij uiteten gaan met onze kinderen, komen we nog te regelmatig kindermenu’s tegen met bijvoorbeeld patat, frikandellen en poffertjes. Terwijl wij ze juist meenemen om ze nieuwe smaken te laten ontdekken. Dat is belangrijk in deze fase van hun leven, dus laten we ervoor zorgen dat ze nu vast kennismaken met de echte kunsten van de chef.”

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >