In samenwerking met Kek Mama

Haren van je kind wassen: 5 lifehacks

31.10.2022 16:30

Lang niet alle kinderen vinden het fijn om hun haren te wassen. Snappen we ook, want van die vervelende klitten en sop in je ogen wordt immers niemand vrolijk. Daarom: vijf gouden tips waardoor haren wassen geen drama, maar een feestje wordt.

1. Kies voor producten die mild zijn voor de ogen

Niemand wordt blij van prikkend sop in je oog, dat vaak wordt veroorzaakt door schuimmiddelen als SLES. Goed nieuws: de kinderlijn van Naïf is ontwikkeld zonder dit ingrediënt en is dus mild voor kinderogen. Daarbij ruiken zowel de shampoo als conditioner prinsheerlijk naar limoen en zwarte bes, zijn ze door katoenzaad en tarweproteïne gericht op verzorging én geproduceerd zonder microplastics: ook nog fijn voor het milieu, dus. Benieuwd? Bekijk hier het hele assortiment.

2. Kind ongeduldig? Maak er een feestje van

Bedenk samen een douchelied of leg een berg speelgoed onder de douche zodat jij tijdens het spelen de haren in kan soppen. Ook handig: Naïf heeft naast een kindershampoo en conditioner ook een 2 in 1-versie gelanceerd, ben je helemaal snel klaar.

3. Borstelen, borstelen, borstelen

Dat klinkt misschien als een inkopper, maar één keer vergeten kan door jouw beweeglijke bloedje al voor een flinke bos met knopen en klitten zorgen. Kam het haar daarom voor het douchen goed door, gebruik een shampoo met anti-klitformule en dep (niet wrijven) het haar droog. Ook kan het helpen om een hydrofiele doek te gebruiken bij het drogen, want die neemt veel vocht op en is zacht voor het haar – heb je vast nog wel liggen uit de babytijd.

4. Krullend haar? Kam de krullen alleen met nat haar en een conditioner

Dit kan dus, lekker makkelijk, gewoon onder de douche. Kies wel voor een conditioner zonder siliconen, zodat het haar niet verzwaart. En knijp na het douchen de krullen weer in het haar.

5. Geef je kind de controle

Oké, natuurlijk niet volledig, maar door er een fijn moment van te maken en kinderen ook zeggenschap te geven, werken ze vaak veel beter mee. Laat jouw kind bijvoorbeeld zelf z’n pyjama uitkiezen, kies voor gezellig uitziende shampoo en wikkel ‘m na afloop in, in z’n lievelingshanddoek. Echt, kind kan de was doen.

 

Meer weten over Naïf, ga naar naifcare.com.