GroenLinks en SP willen drie dagen gratis kinderopvang voor ieder kind

26.11.2019 12:31
gratis-kinderopvang

Drie dagen gratis kinderopvang: het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar GroenLinks en de SP willen zich er hard voor maken. 

Omslachtig

GroenLinks-leider Jesse Klaver vindt het systeem met kinderopvangtoeslag omslachtig. “Ouders moeten eerst betalen en krijgen daarna geld terug van de overheid en dat gaat in 80 procent van de gevallen mis”, zei hij dinsdag in het NOS Radio 1 Journaal. In plaats daarvan wil hij de toeslag afschaffen en van dat geld drie dagen gratis opvang aanbieden. Zit je kind vaker op de crèche? Dan moet je dat zelf betalen. Alleenstaande ouders met een laag inkomen krijgen in het plan meer dagen gratis opvang.

 

Lees ook
Deze moeders werken fulltime: ‘Mijn kinderen hebben het prima naar hun zin op de crèche’ >

 

‘Geld rondpompen’

Kamerlid Renske Leijten van de SP vindt het een goed idee. “Wij hebben dat zelf een paar jaar geleden al voorgesteld.” Volgens haar is het ook betaalbaar als je het huidige systeem van ‘geld rondpompen’ aanpakt.

Bron: NOS

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >