Gezin maakt foto’s met overleden zoontje en pasgeboren baby

19.05.2016 08:54
Beeld: Facebook Mark van Asch Beeld: Facebook Mark van Asch

Hartverscheurend: Mark en Susannah verloren op 22 april zoon Arend (5) na een kort ziektebed. Zijn overlijden kwam totaal onverwacht. Drie dagen later werd hun jongste zoontje Olaf geboren. Het stel liet door Stichting Make a Memory een fotoserie maken met hun overleden zoon en hun pasgeboren baby.

”Arend was al een tijdje aan het kwakkelen, zo af en toe ging hij dan gewoon naar school. We dachten aan een voorjaarsvermoeidheid in combinatie met een oorontsteking. Nadat hij een penicillinekuur had gekregen leek hij aan de beterende hand. Op 22 april bleek dat Arend een hartstilstand te hebben en desondanks de reanimatie begon zijn hart niet meer te kloppen. Wat het precies is geweest, weten wij nog steeds niet.” vertelt Mark aan Vrouw.

Waardevolle herinnering

De korte tijd die het gezin met z’n vieren thuis was, is vastgelegd door een fotograaf van Make a Memory. Deze stichting geeft ouders van ernstig zieke en overleden kinderen de mogelijkheid om kosteloos herinneringsfoto’s te laten maken. ‘Dit zijn bijzonder waardevolle herinneringen van de korte periode dat wij als gezin met onze drie zoons bij elkaar waren’, schrijft Mark op Facebook. ‘Hoewel wij nog midden in ons rouwproces zitten, hebben we nu al steun aan de mooie foto’s die er zijn gemaakt tijdens de laatste momenten dat Arend nog bij ons was.’

Steun ook

Omdat het gezin de stichting zo dankbaar is, is Mark van plan om samen met de peetvader van Arend een fietstocht naar de top van de Mont Ventoux te houden. Om mee te doen moeten de mannen minimaal € 2000 aan sponsorgeld ophalen. Het bedrag gaat naar Make a Memory. Deze actie biedt de familie troost, omdat ze op deze manier ook andere ouders die hun kind verliezen kunnen ondersteunen in hun rouwproces. Wil jij je steentje bijdrage? Klik dan hier.

Bron: Vrouw & Facebook