Fotoserie: In dit ziekenhuis rijden kinderen zelf naar de operatiekamer

26.06.2018 11:00
fotoserie kinderen ziekenhuis mini-auto's

Het is geen pretje om in het ziekenuis te liggen, zeker niet als kind. Maar een Amerikaans ziekenhuis bedacht iets waardoor jonge patiëntjes toch graag richting de operatiekamer gaan. 

Onder het mes gaan is als volwassene al niet leuk, laat staan als je nog maar een kind bent. Maar het INTEGRIS Baptist Medical Center in Oklahoma City heeft ervoor gezorgd dat hun jonge patiënten minder angstig naar de operatietafel gaan. Ze worden daar namelijk niet op een bed naartoe gereden, maar mogen er zelf in een mini-auto naartoe rijden.

 

In stijl

Het idee kwam van een verpleegster die werkte op de NICU-afdeling van het ziekenhuis. Zij hoorde over een ander ziekenhuis waarbij kinderen op deze manier in stijl richting chirurg gingen. Enthousiast vertelde zij haar dochter hierover, die lid is van studentenvereniging Delta Theta Chi. Deze dochter deelde het weer met de vereniging. De andere leden waren zo enthousiast, dat ze een paar van deze autootjes kochten en aan het ziekenhuis doneerden, om zo de rit naar de operatiekamer voor de kleine kinderen minder eng te maken.

 

Grote verandering

Het project is een groot succes. De kinderen springen in de wagens en scheuren zelf naar de operatiekamer (nou ja, niet helemaal zelf, een verpleegkundige bestuurt de auto met een afstandsbediening). En onderweg kunnen ze in de auto zelfs naar hun favoriete liedje luisteren. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis zorgt deze manier van transport voor een enorme verandering bij de kinderen: ‘Het ontwaken na de narcose gaat beter omdat ze blij en afgeleid zijn als ze de operatiekamer binnenkomen. Een operatiekamer kan een enge plek zijn voor kinderen, en deze afleiding maakt het makkelijker voor het kind en het medische team.’ Kortom: alleen maar winnaars! 

 

En zo ziet het eruit:

 

Even achteruit inparkeren

 

Toet toet!

 

Lees ook
KIND: Bevallen in een kraamhotel: dit zijn de voordelen >

 

Deze wegpiraat is veilig aangekomen

 

Naar muziek luisteren kan ook

 

Pas op dat je niet geflitst wordt

 

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >