fotoserie kinderen ziekenhuis mini-auto's

Het is geen pretje om in het ziekenuis te liggen, zeker niet als kind. Maar een Amerikaans ziekenhuis bedacht iets waardoor jonge patiëntjes toch graag richting de operatiekamer gaan. 

Onder het mes gaan is als volwassene al niet leuk, laat staan als je nog maar een kind bent. Maar het INTEGRIS Baptist Medical Center in Oklahoma City heeft ervoor gezorgd dat hun jonge patiënten minder angstig naar de operatietafel gaan. Ze worden daar namelijk niet op een bed naartoe gereden, maar mogen er zelf in een mini-auto naartoe rijden.

More content below the advertising

 

In stijl

Het idee kwam van een verpleegster die werkte op de NICU-afdeling van het ziekenhuis. Zij hoorde over een ander ziekenhuis waarbij kinderen op deze manier in stijl richting chirurg gingen. Enthousiast vertelde zij haar dochter hierover, die lid is van studentenvereniging Delta Theta Chi. Deze dochter deelde het weer met de vereniging. De andere leden waren zo enthousiast, dat ze een paar van deze autootjes kochten en aan het ziekenhuis doneerden, om zo de rit naar de operatiekamer voor de kleine kinderen minder eng te maken.

 

Grote verandering

Het project is een groot succes. De kinderen springen in de wagens en scheuren zelf naar de operatiekamer (nou ja, niet helemaal zelf, een verpleegkundige bestuurt de auto met een afstandsbediening). En onderweg kunnen ze in de auto zelfs naar hun favoriete liedje luisteren. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis zorgt deze manier van transport voor een enorme verandering bij de kinderen: 'Het ontwaken na de narcose gaat beter omdat ze blij en afgeleid zijn als ze de operatiekamer binnenkomen. Een operatiekamer kan een enge plek zijn voor kinderen, en deze afleiding maakt het makkelijker voor het kind en het medische team.' Kortom: alleen maar winnaars! 

 

En zo ziet het eruit:

 

Even achteruit inparkeren

kinderen auto ziekenhuis

 

Toet toet!

kinderen auto ziekenhuis

 

Lees ook
KIND: Bevallen in een kraamhotel: dit zijn de voordelen >

 

Deze wegpiraat is veilig aangekomen

kinderen auto ziekenhuis

 

Naar muziek luisteren kan ook

kinderen auto ziekenhuis

 

Pas op dat je niet geflitst wordt

kinderen auto ziekenhuis

 

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

voordelen-tweede-kind

Je staat dan misschien zo nu en dan 'in de schaduw' van je oudere broer of zus en krijgt vaker afdankertjes, maar er zitten ook een heleboel voordelen aan het tweede kind zijn. Blogger Rochaun Meadows-Fernandez somt ze op.

1. Je leert van ervaringen

"En dus niet op de harde manier - die zes maanden durende straf van je oudere broer of zus, daar zit je immers zelf écht niet op te wachten. Natuurlijk krijg je ook je rebelse fase, maar het motiveert je wel om innovatief te zijn (en om nieuwe manieren te vinden om de regels alsnog te overtreden)."

More content below the advertising

 

2. Je wordt altijd beschermd

"Op school voel je je onaantastbaar, want je hoeft maar één woord te zeggen of je oudere broer of zus komt in actie."3. Je kunt hun spullen gebruiken

"Boeiend als die outfit van je zus van vorig seizoen is, voor jou is-ie nieuw. Daarbij weet iedereen dat je altijd de nieuwste muziek hebt en slechts een muur verwijderd bent van de beste gadgets."

 

Lees ook
Opvoedtip: zo ga je om met ruzies tussen broers/zussen >4. Je ouders zijn milder voor jou

"Hoewel je misschien wat creatiever moet zijn met het overtreden van de regels, zijn je ouders met 'de jongste' vaak stukken milder. Want de oudste overtreffen? Dat gaat je toch niet lukken."5. Jij bent nooit eindverantwoordelijk

"En vooral niet als er iets misgaat. Als jij en je broer of zus vechten, heb jij bijvoorbeeld veel minder kans om in de problemen te raken - zelfs als jij de eerste duw gaf."6. Je weet niet hoe het is om zonder een broer of zus te leven

"En dat is het allermooiste: je bent nooit alleen. Je hebt altijd iemand die op je let, iemand om mee te praten en iemand om steun bij te vinden."

Bron: Scary Mommy
 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >