FOTO: Xander de Buisonjé deelt foto van pasgeboren dochter

06.02.2017 13:10
Beeld: ANP/Evert Elzinga

Champagne voor Xander en Sophie de Buisonjé: op 28 januari is hun dochter Céla Lynn geboren.

En dat deelde Xander met dit lieve kiekje op Instagram.

 

Draagmoeder

Afgelopen september maakten Xander en Sophie bekend dat er een baby op komst was. De zwangerschap was voor het stel extra bijzonder, omdat ze hulp kregen van een Amerikaanse draagmoeder. In 2013 werd er namelijk een semi-goedaardige tumor bij Sophie geconstateerd en om die reden raadde de dokter een tweede zwangerschap af. Bij een nieuwe zwangerschap kon de tumor namelijk terugkomen en groter worden.

 

‘Gek dat iemand anders mijn kind draagt’

Ik ben ongelooflijk dankbaar dat wij op deze manier toch nog een kindje kunnen krijgen’’, vertelde Sophie destijds aan Lindanieuws. We kunnen het kindje als het goed is in februari ophalen.” Wel moest Sophie even wennen aan het idee van een draagmoeder. “De baby is 100% van ons, maar het blijft gek dat iemand anders mijn kind draagt. En ik ben er ook achter dat die hormonen, waar ik tijdens mijn vorige zwangerschap soms een hekel aan had, wel degelijk een functie hebben. Ik mis het directe contact wel, de connectie met mijn kindje en dat ik het voel groeien. En doordat ik al eens zwanger ben geweest, weet ik ook precies wat ik mis.” Gelukkig voor Sophie kan ze nu volop knuffelen met haar dochter.

 

Broers

Sophie en Xander zijn al ouders van zoon Dex. Xander heeft ook nog een zoon, Sem, uit zijn eerdere relatie met Wendy van Dijk.