Je grote held na-apen of het aanzicht van een etiket op een fles niet kunnen uitstaan: deze kinderen hebben een bijzondere tic.
Lees verder onder de advertentie
Isabelle (37), moeder van Isa (5):
“Geen fles of tube is veilig voor mijn dochter. Al sinds ze baby was, trekt ze overal neurotisch de etiketten af. Iets waar ik ontzettend slecht tegen kan, want ik vind het er lelijk uitzien, met die plakresten op een flesje of tube. Onhandig ook dat je niet weet of iets shampoo of badschuim is.
Vroeger deed ze het ook in winkels, dan zat ze in het winkelwagentje al te klooien en pulken. Nu doet ze het vooral met flesjes drinken en verzorgingsproducten. Ik heb een maandabonnement op een beauty-goodiebox. Zij mag hem als eerste openmaken, maar ik moet haar ook dan tegenhouden alles eraf te trekken.”
“Eerst dacht ik nog dat Lex hoofdluis had. Ik vond het wel wat vroeg voor een kind van twee, maar het kon niet anders of er kriebelde iets, want ik zag hem steeds een krabbende beweging achter op zijn hoofd maken. Inmiddels weet ik wat hij doet en waarom. Het heeft niets te maken met jeukende beestjes, maar alles met zijn grote held Bumba.
“Ik zag hem steeds een krabbende beweging achter op zijn hoofd maken”
Lees verder onder de advertentie
Als ik tegen hem zeg dat hij iets geks doet of als hij om zichzelf moet lachen, brengt Lex zijn handje naar zijn hoofd en hoor ik hem roepen: ‘Oi oi oi!’ Dit doet hij nu al een maand of twee een paar maal per dag. Tot nu toe vinden we het grappig. Tegen de tijd dat het ons gaat irriteren, switchen we wel naar een ander filmpje op YouTube.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.