Bijzondere tic: ‘Mijn dochter trekt overal neurotisch de etiketten af’

16.01.2023 06:02
zeep-om-handen-te-wassen

Je grote held na-apen of het aanzicht van een etiket op een fles niet kunnen uitstaan: deze kinderen hebben een bijzondere tic.

Isabelle (37), moeder van Isa (5):

“Geen fles of tube is veilig voor mijn dochter. Al sinds ze baby was, trekt ze overal neurotisch de etiketten af. Iets waar ik ontzettend slecht tegen kan, want ik vind het er lelijk uitzien, met die plakresten op een flesje of tube. Onhandig ook dat je niet weet of iets shampoo of badschuim is.

Vroeger deed ze het ook in winkels, dan zat ze in het winkelwagentje al te klooien en pulken. Nu doet ze het vooral met flesjes drinken en verzorgingsproducten. Ik heb een maandabonnement op een beauty-goodiebox. Zij mag hem als eerste openmaken, maar ik moet haar ook dan tegenhouden alles eraf te trekken.”

Lees ook – ‘Help, mijn peuter heeft een gênante tic’ >

Net als zijn held

Janneke (29), moeder van Lex (2):

“Eerst dacht ik nog dat Lex hoofdluis had. Ik vond het wel wat vroeg voor een kind van twee, maar het kon niet anders of er kriebelde iets, want ik zag hem steeds een krabbende beweging achter op zijn hoofd maken. Inmiddels weet ik wat hij doet en waarom. Het heeft niets te maken met jeukende beestjes, maar alles met zijn grote held Bumba.

“Ik zag hem steeds een krabbende beweging achter op zijn hoofd maken”

Als ik tegen hem zeg dat hij iets geks doet of als hij om zichzelf moet lachen, brengt Lex zijn handje naar zijn hoofd en hoor ik hem roepen: ‘Oi oi oi!’ Dit doet hij nu al een maand of twee een paar maal per dag. Tot nu toe vinden we het grappig. Tegen de tijd dat het ons gaat irriteren, switchen we wel naar een ander filmpje op YouTube.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.