In samenwerking met Kek Mama

DIY: de leukste herfstknutsels voor jou en je kind (én nog groen ook)

14.10.2022 09:24
ASN

Druilerige dag? Die zijn er dit seizoen in overvloed. Gelukkig valt er nog genoeg te knutselen met elkaar. Haal het groen gewoon naar binnen en maak samen bijvoorbeeld een mooie flessentuin. En breekt het zonnetje toch door? Dan is er buiten tussen de prachtige herfstkleuren ook nog een hoop te beleven. 

Tuintje in mijn huis

Aan de slag. Wist je dat je ook binnen een tuin kunt aanleggen? Een flessentuin knutselen, voor in de eigen kamer nog wel, is leerzaam en spannend. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een glazen fles of pot en een paar ingrediënten. En je kind hoeft er niet eens groene vingers voor te hebben. Deze flessentuin zorgt namelijk uiteindelijk helemaal voor zichzelf. Hoe je dit mini-ecosysteem heel makkelijk samen in elkaar kunt knutselen lees je hier

De boer op


Tijd om buiten te spelen. Samen een groentetuintje of – bak aanleggen is natuurlijk super leerzaam en vooral erg leuk. Ieder jaargetijde kun je wel groente of fruit in je moestuin zaaien of oogsten. Zelfs in de winter. Deze groente kun je in het najaar nog zaaien: tuinkers, rabarber en winterpostelein. Die laatste is een vergeten groente waar je een heerlijke stamppot van kunt maken. De herfst is ook hét moment om bollen te planten en zaadjes te zaaien voor bloemen die bloeien in het vroege voorjaar. Staat je tuin er al vroeg leuk bij, en het maakt nuttige beestjes als bijen blij.

Schat zoeken

Heerlijk herfstzonnetje? Ga naast kastanjes ook eens afvalrapen met je kind. Met een stoer knijpstokje en handschoenen aan kan je kind de mooiste ‘afvalschatten’ vinden (en in de prullenbak gooien). Klinkt misschien niet heel glamourous, maar reken maar dat je kind dit best spannend vindt. En natuurlijk erg leerzaam. Voor elk zakje rommel staat dan aan het einde van de dag bijvoorbeeld een leuke beloning klaar thuis.

Bewust en duurzaam omgaan met geld

Door samen leuke en leerzame groene activiteiten te doen, ontdekt je kind dat de natuur heel belangrijk is. Hoe mooi is het dan als het geld van je kind ook bijdraagt aan een groene toekomst?  Als je het (spaar)geld van je kind onderbrengt bij een duurzame bank weet je zeker dat dit beheerd wordt met respect voor de natuur. Voor kinderen vanaf 6 jaar kun je bijvoorbeeld een ASN Juniorrekening openen. Je kind krijgt dan een eigen betaalpas met weeklimiet en als ouder kun je toezicht houden op de rekening. Zo leert je kind omgaan met geld en doe je tegelijkertijd heel makkelijk iets goed voor de natuur. Want voor meer groen hoef je niet altijd moeite te doen.

Nog meer leuke tips en duurzame activiteiten vind je op Asnbank.nl.