Dit zijn de voordelen als je ’tweede kind’ bent

20.02.2019 07:50
voordelen-tweede-kind

Je staat dan misschien zo nu en dan ‘in de schaduw’ van je oudere broer of zus en krijgt vaker afdankertjes, maar er zitten ook een heleboel voordelen aan het tweede kind zijn. Blogger Rochaun Meadows-Fernandez somt ze op.

1. Je leert van ervaringen

“En dus niet op de harde manier – die zes maanden durende straf van je oudere broer of zus, daar zit je immers zelf écht niet op te wachten. Natuurlijk krijg je ook je rebelse fase, maar het motiveert je wel om innovatief te zijn (en om nieuwe manieren te vinden om de regels alsnog te overtreden).”

 

2. Je wordt altijd beschermd

“Op school voel je je onaantastbaar, want je hoeft maar één woord te zeggen of je oudere broer of zus komt in actie.”

3. Je kunt hun spullen gebruiken

“Boeiend als die outfit van je zus van vorig seizoen is, voor jou is-ie nieuw. Daarbij weet iedereen dat je altijd de nieuwste muziek hebt en slechts een muur verwijderd bent van de beste gadgets.”

 

Lees ook
Opvoedtip: zo ga je om met ruzies tussen broers/zussen >

4. Je ouders zijn milder voor jou

“Hoewel je misschien wat creatiever moet zijn met het overtreden van de regels, zijn je ouders met ‘de jongste’ vaak stukken milder. Want de oudste overtreffen? Dat gaat je toch niet lukken.”

5. Jij bent nooit eindverantwoordelijk

“En vooral niet als er iets misgaat. Als jij en je broer of zus vechten, heb jij bijvoorbeeld veel minder kans om in de problemen te raken – zelfs als jij de eerste duw gaf.”

6. Je weet niet hoe het is om zonder een broer of zus te leven

“En dat is het allermooiste: je bent nooit alleen. Je hebt altijd iemand die op je let, iemand om mee te praten en iemand om steun bij te vinden.”

Bron: Scary Mommy
 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >