Dit is volgens onderzoek het beste speelgoed voor kinderen

03.01.2019 12:44
beste-speelgoed-kinderen

Geen tablet of hysterisch speelgoed met lichtjes en geluid, maar simpele bouwstenen zijn volgens Amerikaanse onderzoekers het beste voor de ontwikkeling van je kind.

“Speelgoed heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en advertenties kunnen de indruk geven dat virtueel of digitaal speelgoed educatiever is”, zegt hoofdonderzoeker Aleey Healey. “Toch toont de wetenschap aan dat het beste speelgoed juist niet flikkerend of duur hoeft te zijn; simpel is in dit geval toch echt beter.”

 

Lees ook
Waarom je kinderen niet moet dwingen om speelgoed op te ruimen  >

 

Leren delen

Maar waarom? Experts hebben ontdekt dat wanneer kinderen met blokken spelen, er een fase van cognitieve ontwikkeling plaatsvindt waarbij kinderen bijvoorbeeld begrijpen dat wanneer je een stuk stof over een blok heen legt, het object er nog steeds is – ook al kun je dat niet zien. Ook leren kinderen te kijken naar de grootte en komen ze erachter hoe je een toren stabiel kunt krijgen. Als kinderen ouder worden, leren ze door het spelen met blokken goed te delen.

 

‘Onvervangbaar’

“Hoe meer we weten over de vroege ontwikkeling van het brein, des te beter we begrijpen dat behoefte om te spelen is gebaseerd op menselijk contact”, aldus Healey, “Er is geen scherm, videospel of app die gewoon speelgoed kan vervangen.”

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >