Dít is volgens onderzoek de ideale leeftijd om moeder te worden

17.10.2019 12:59
welke-leeftijd-moeder-worden

Wat moet je op orde hebben voor je aan kinderen begint? En wat is de ideale leeftijd om moeder of vader te worden? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft het onderzocht. 

En wat blijkt: ongeveer 9 op de 10 volwassenen vinden het belangrijk dat er genoeg inkomen is om een gezin te onderhouden. Datzelfde aantal wil eerst een vaste relatie en samenwonen.

 

Van je vrijheid genieten

7 op de 10 mensen vinden een afgeronde opleiding en een vaste baan belangrijk en iets meer dan de helft vindt dat je eerst van je vrijheid moet genieten voordat je aan kinderen begint. Aan trouwen hechten mensen duidelijk minder waarde: nog minder dan een kwart wil eerst het ja-woord geven en dán pas een gezin stichten.

 

Lees ook
Trouwen in gemeenschap van goederen: ‘Ik heb er nu nog spijt van’ >

 

De ‘ideale’ leeftijd

Maar op welke leeftijd begin je dan aan kinderen? De ondervraagden zijn duidelijk: 25,8 jaar is de ideale leeftijd om moeder te worden, 26,8 jaar om vader te worden. Ter vergelijking: in 2017 kregen vrouwen hun eerste kind gemiddeld vier jaar later dan de ideaal geachte leeftijd. Mannen waren zes jaar ouder dan het ‘ideaal’. Overigens vindt bijna een vijfde dat er geen ideale leeftijd is om voor de eerste keer moeder of vader te worden.

Bron: CBS

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >