Dit moet je weten als je een babybadje koopt

21.04.2021 20:54
babybad kopen Beeld: Getty Images

Voor je baby kan een baddersessie bést spannend zijn. Om hem of haar zo comfortabel mogelijk te laten voelen, is kiezen van een passend babybadje belangrijk.

De eerste weken komt er als kersverse ouder veel op je af. Alles is nieuw, zo ook het eerste badje van je baby. Om je baby te laten genieten van het water en jij ‘m ondertussen zo goed mogelijk van kruin tot tenen kunt wassen, leggen we je uit hoe je het juiste babybadje kiest.

 

Ligopties

Babybadjes zijn er met verschillende ligopties. Tijdens de eerste fase na de geboorte kies je het best voor om de baby half liggend te laten baden. Je moet dan wel het hoofdje van de baby goed vast blijven houden. Als het kind zelf zijn nekje omhoog kan houden (ongeveer na zo’n zes maanden), kan je hem of haar zittend wassen. Dat geeft jou ook weer een extra hand vrij om te wassen.

 

Verschillende soorten babybadjes

  1. Badjes die je in de gootsteen kunt plaatsen. Deze zijn zacht en comfortabel en ideaal voor de eerste baddersessies.
  2. Badje in de vorm van een emmer. Door de vorm (en het warme water) voelt het voor je pasgeboren baby alsof hij weer even in de baarmoeder zit.
  3. Opvouwbare badjes. De babybadjes zijn compact en vaak voorzien van antislip.
  4. Badje met commode. Een combinatietafel heeft vaak handige laden.

 

Lees ook
Heerlijke badderen: dit zijn de fijnste babybadjes >

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bij het aanschaffen van een babybadje is het verstandig om met het volgende rekening te houden:

  • De leeftijd van de baby. Het gebruik van een babybadje wordt meestal aangeraden vanaf de geboorte en gaat door tot de leeftijdsgrens van het model. Zo zijn ze er modellen geschikt voor kinderen tot 12 maanden, maar er zijn ook speciaal ontworpen babybadjes zich aanpassen aan de verdere groeifasen van het kind.
  • Materiaal. Vergeet niet dat het een product is dat direct in contact komt met het lichaam en de huid van het kind. Hypoallergeen en antislip zijn goede opties. Ook mag het materiaal niet doorbuigen wanneer er water in zit.
  • Accessoires. Ook de babybadjes kun je voorzien van accessoires, zoals een plek om zeep te bewaren en afneembare aankleedkussens om het badproces te vergemakkelijken.
  • Onderhoud. Het is altijd belangrijk om de omgeving van het kind zo hygiënisch mogelijk te houden. Eentje met veel hoekjes en gaatjes zal lastiger schoon te maken zijn.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >