‘Reis mee!’, de titelsong van het nieuwste album voor Kinderen voor Kinderen, schiet bij veel ouders in het verkeerde keelgat. Het lied zou kinderen aansporen om ongezond te eten.
Lees verder onder de advertentie
Cabaretier Jochem Myjer, die de tekst voor het nummer schreef, noemt deze kritiek in een interview met AD ’typisch Nederlands gezeik’.
Lees verder onder de advertentie
‘Stimuleert het krijgen van obesitas’
‘Thuis eet ik gezond, ja dan ben ik echt de klos, maar als het weer vakantie is dan ga ik lekker los’, is één van de zinnen die in het liedje wordt gezongen. Belachelijk, vinden veel ouders. ‘Omdat een kinderliedje kan bepalen wat er thuis op tafel komt’, veronderstelt iemand op Twitter. En: ‘Dit lied stimuleert het krijgen van obesitas.’
Toch zijn er ook mensen die al dat commentaar , net als de schrijver zelf, ‘ophef om niks’ noemen. ‘Ik kruip in de hoofden van kinderen om hun gedachtegang te doorgronden’, zegt Myjer. ‘Tijdens de vakantie even iets minder verantwoord eten of drinken is voor kinderen en hun ouders de normaalste zaak van de wereld: vaders en moeders drinken een biertje meer, terwijl kinderen ook even op de ongezondere toer mogen. Dat zoiets tot obesitas zou kunnen leiden, is een merkwaardige suggestie.’
Het dochtertje van Famke had zo’n zin in het kinderfeestje op het strand van een van haar beste vriendinnetjes, maar het liep uit op veel pijn en verdriet. Het meisje bleek namelijk niet ingesmeerd te zijn en kwam vuurrood thuis. Ze was mega verbrand.
In de nieuwste aflevering van Het Waren Twee Fantastische Dagen op SBS6 doet Jaimie Vaes een boekje open. Ze vertelt openhartig over haar gewelddadige relatie met rapper Lil Kleine, aka Jorik.
Ze spelen samen, twee meisjes van een jaar of zeven. Boven op de kinderkamer, urenlang zoet met knuffels, tekenspullen en fantasieën. Het lijkt een droom van een speelafspraak. Tot de avond valt en boven tafel komt wat ze daar echt deden.
Ruzie met je moeder: sommigen moeten er niet aan denken, voor anderen is het al jaren hun realiteit. Natasja en haar moeder kregen ruzie en sindsdien heeft haar moeder haar dochter niet eens kunnen zien opgroeien.
In Spanje hebben kinderen maar liefst drie maanden zomervakantie. In Nederland is dat maar (“maar?”) zes weken. Is het tijd om in Nederland de zomervakantie ook te verlengen? We vroegen het jullie.