‘Dit is het beste compliment dat je ouders kunt geven’

20.12.2018 17:22
beste-compliment-ouders

Dan kan je kind nog zo slim, sterk, sportief of avontuurlijk zijn, volgens blogger Honora Gathings gaat het daar helemaal niet om. Zij vindt vriendelijkheid veel belangrijker.

Ze was dan ook apetrots toen ze op school werd gecomplimenteerd om het gedrag van haar dochter.

 

‘Coach’s Award’

‘De leraar vertelde dat een klasgenoot in tranen aankwam op school’, schrijft ze. ‘Mijn oudste stopte direct met spelen en gaf haar een knuffel. Vervolgens bleef ze naast haar zitten tot ze weer kon lachen.’ Ook tijdens zwemles bleef haar gedrag niet onopgemerkt: tijdens een wedstrijd kreeg ze geen beker omdat ze de snelste of beste was, maar ze kreeg de ‘Coach’s Award’ – een prijs voor kinderen die altijd klaarstaan voor anderen. 

 

Lees ook
‘Wat ik écht denk als kinderen gemeen zijn tegen mijn zoon’ >

 

‘Met de eer strijken’

Honora vervolgt: ‘Niet ieder kind is atletisch, creatief of kan goed leren, maar iedereen kan vriendelijk zijn. Je hoort vaak dat het belang van vriendelijkheid en empathie thuis aangeleerd wordt, maar wij zijn niet de hele dag bij onze kinderen. Zíj troosten die verdrietige vriend, juichen om een teamgenoot en komen op voor iemand die gepest wordt. En ik wou dat ik met de eer kon strijken, maar uiteindelijk zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen acties. ‘Jouw kind is vriendelijk’, is dan ook het beste compliment dat je kunt krijgen.’

Bron: Scary Mommy

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >