Tweede leven: deze spullen voor je kind kun je prima tweedehands kopen

15.10.2022 16:48
geld besparen doe je zo Beeld: Shutterstock

Je kent het vast wel: je kids zijn nu alweer uitgekeken op het speelgoed dat ze net een maand hebben. Of dat nieuwe shirt is nu alweer te klein geworden. Zucht! Ga daarom wat vaker voor tweedehands.

Zo houd je meer over in de portemonnee en ben je nog duurzaam bezig ook. Deze spullen kun je prima tweedehands kopen.

Boeken

Is je kind een echte boekenwurm? Dan is de kringloop een echt walhalla. Voor een klein prijsje kun je daar tweedehands boeken kopen. Met een beetje geluk staat er een openbare boekenkast in jouw buurt, waar je gratis boeken kunt meenemen en achterlaten. Natuurlijk kun je voor leuke (kinder)boeken ook in de bibliotheek terecht.

Speelgoed

Kinderen zijn vaak snel uitgekeken op hun speelgoed. Goede reden dus om het tweedehands te kopen. Veel goedkoper en vaak merken ze het verschil toch niet. Benieuwd hoe je tweedehands speelgoed schoon krijgt? We hebben een paar tips voor je.

Interieur

De kamer van je kind een make-over geven? Meubels en accessoires kun je prima tweedehands aanschaffen. Zo kun je de kamer voor een prikkie een nieuwe look geven.

Kleding

Je kent het vast wel: heb je net nieuwe broek gekocht voor je kind, is-ie er na twee weken alweer uitgegroeid. Een goede oplossing is dan tweedehands kleding. En als je denkt dat er niet veel leuke tweedehands kleding bestaat: think twice. Zowel online als in kringloopwinkels is een heleboel hippe kleding te vinden. Is nog goedkoper ook.

Lees ook: Op een rij: tips om snel geld te besparen

Gymspullen

Gymspullen worden één keer per week gebruikt, maar toch groeien je kinderen er razendsnel uit. Probeer het daarom eens tweedehands te scoren. Niet alleen online, maar ook in de klassenapp of op het schoolplein. Er zijn vast ouders die ook met veel te kleine gymkleding en schoenen achterblijven. Voordeel: omdat ze het vaak maar eens per week dragen, ziet het er meestal nog tiptop uit.

Veiligheid

Goed om te weten: let bij het kopen van tweedehandsspullen altijd op veiligheid. Test voor het aanschaffen of het product nog stevig en heel is. Bij fietsen, meubels en kinderwagens is het goed om te checken of de constructie nog stevig in elkaar zit.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.