Deze fantastische (bord)spellen voor kinderen komen nu wel héél goed van pas

19.03.2020 13:30
bordspellen_voor_kinderen

Omdat je kind zijn schermtijdlimiet door de coronamaatregelen al ruimschoots heeft overschreden (én omdat ze gewoon hartstikke leuk zijn): 6x (bord)spellen voor kinderen.

Pieter Konijn bordspel l 4+ l Vanaf 1 april verkrijgbaar l aantal spelers 2-4

Vanaf 1 april stappen de allerkleinsten in de wereld van Pieter Konijn met het bordspel Pieter Konijn – Het avontuur in het bos. Pieter Konijn, bekend van de kinderboekenreeks van Beatrix Potter, is al meer dan 100 jaar favoriet bij groot en klein. Verzamel in het bos voorwerpen zonder dat Ronald Rat je stopt. Degene die als eerste vijf voorwerpen heeft, is de winnaar van het spel.

 

Poepspel l 6+ l Nu verkrijgbaar l aantal spelers 2+

Dit spel is simpel, maar juist daarom zo leuk. Leg de kaarten op elkaar in de juiste volgorde: wc, drol, wc-papier en handen wassen. Zodra je geen kaarten meer hebt of kunt opleggen druk je op het scheetkussen en begint de volgende ronde. Degene met de meeste kaarten in zijn hand krijgt een drol op zijn hoofd. 

 

Verstoppertje spelen l 6 maanden – 4 jaar l Nu verkrijgbaar

Verstop Bumba, nijntje of Woezel & Pip ergens in de kamer, druk op het knopje en om de 10 seconden roepen ze je om je te zoeken: Ik ben hier! Luister goed naar de geluiden, maar kijk ook goed naar de plaatjes op de kaarten. Het spel kan worden gespeeld met kinderen vanaf 6 maanden tot en met 4 jaar. Voor elke leeftijd is er een aangepaste speeltechniek.

 

Lees ook
12x leuke én leerzame online spelletjes voor peuters >

 

Lynx l 6+ l Nu verkrijgbaar l aantal spelers 2+

Lynx is hét zoekspel voor de hele familie: zet het spelbord als een puzzel in elkaar, schud de kaartjes en neem er drie. Waar zijn de koekjes, de gitaar en de tennisbal? Gebruik jouw lynx-achtige gezichts- en reactievermogen om als eerste de drie bijbehorende plaatjes te vinden en het spel te winnen.

Lynx kan ook nog educatief ingezet worden om het geheugen van de kinderen (en jezelf) te trainen. Heel handig zolang de kinderen nog niet naar school mogen.

 

Mouthguard Challenge Family l 8+ l Nu verkrijgbaar l aantal spelers 2-6

YouTubers over de hele wereld zijn al de strijd met elkaar aangegaan in dit lachwekkende spel. Door de mondklemmen worden de simpelste handelingen zoals fluiten, blazen en drinken bijna onmogelijk. Luister extra goed, raad het woord of voer de opdracht uit en houd vooral je lach in om als winnaar te eindigen.

 

Escape Room the Game Jumanji l 10+ l Nu verkrijgbaar l aantal spelers 3-5

Het wereldberoemde spel was tot nu toe alleen beschikbaar voor spelers vanaf 16 jaar, maar nu kunnen hele families aan de uitdaging beginnen. Duik met drie gloednieuwe avonturen in de gevaarlijke jungle, waarvan je nooit weet wat je tegen gaat komen. Werk samen om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden, want dit is de sleutel om te kunnen ontsnappen. Je hebt maar 60 minuten de tijd, dus houd je hoofd koel.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >