beeldschermgebruik-kinderen-richtlijnen-kinderartsen
Beeld: Shutterstock

Je peuter af en toe op de iPad kan best - helemaal met deze spelletjes, die niet alleen leuk zijn, maar ook hartstikke leerzaam. Je kind helemaal blij, en heb jij mooi even een kwartiertje voor jezelf.

1. Puzzel Dieren

Met deze app duikt je kind in de wereld van Afrika, Bergen, de Jungle of Forest. Maak allerlei mooie puzzels en leer zo tientallen verschillende dieren kennen, van leeuwen en giraffen tot vlinders en kikkers. De app is gratis te downloaden voor Apple. Leeftijd: vanaf 4 jaar.
 

Article continues after the ad

2. Slaaplekker

De ‘Slaaplekker’ app gaat over dertien verschillende dieren die in een stal staan. Je kind kan vervolgens de lichtjes uitdoen. Handig als je aan het oefenen bent met het bedtirueel. De app is verkrijgbaar voor Apple en Android. Leeftijd: 1 tot 4 jaar.

 

3. Farm

Doet jouw kind al enthousiast dierengeluiden na? Dan is dit een goede test: luister naar het dierengeluid en wijs het dier aan waarbij het geluid hoort. Dit spel kan je spelen via de website. 

 

Lees ook
4x spelletjes waar je kind iets van leert >

 

4. Match it up 3

‘Match it up 3’ leert je kind verbanden te leggen tussen bepaalden voorwerpen. Je ziet een plaatje van een banaan met een aantal dieren eromheen. Aan welk dier zal je kind de banaan geven? De app is gratis te downloaden voor Android en Apple. Leeftijd: 1,5+ jaar

 

5. App voor peuters

Met deze app leert je kind nieuwe woorden. Je ziet een schuur met een dier, zodra je er op tikt hoor je een geluid en moet je kind het bijbehorende woord raden. In dit spel wordt ook gevraagd of je kind het juiste plaatje kan aanwijzen. Deze app is gratis te downloaden voor Apple. Leeftijd: 0 tot 4 jaar.

 

6.Tiggly

Tiggly is een online platform met een ruime keuze aan spelletjes. Je kind leert hier tellen, vormen en woorden. Ook handig: je kan met deze app elf verschillende talen leren. De app is gratis, Apple en Android. Leeftijd: 2+

 

7. Mussila

Je kind gaat in deze app met de Mussila band op muzikale reis en helpt hun zoekgeraakte instrumenten en kostuums te vinden. Het spel is creatief en kinderen kunnen hun eigen muziek spelen en maken. De app is gratis en te downloaden voor Android en Apple. Leeftijd: 4+ jaar.

 

8. Doolhof

Help de ambulance om naar het ziekenhuis te rijden of dieren de weg te vinden naar hun huis: met de verschillende doolhoven in deze app, is je kind wel even zoet. De app is gratis. Leeftijd: 2-5 jaar.  

 

9. Interactief Klokkijken Lite

Je kind leert met deze app op een speelse manier klokkijken en bijvoorbeeld wat de begrippen 'dag' en 'nacht' zijn. Het spel bestaat uit vijf verschillende niveaus. Zo leren oudere kinderen ook het verschil tussen AM en PM. De klokken zijn extra leuk vormgegeven: een leeuwenklok, een treinklok, bloemenklok en meer. De app is gratis, download hier voor Apple. Leeftijd: 3-12 jaar.  


10. Zappelin

Speel spelletjes, lees verhaaltjes en maak je eigen tekeningen, die je heel handig kunt opslaan en bewaren. Of zing je liever mee met de liedjes van Nienke en Cor Bakker? Via de app kun je ook live NPO Zappelin kijken en afleveringen terugzien. De app is gratis en te downloaden voor Android en Apple. Leeftijd: 2-6 jaar.

 

11. Tellen voor peuters 1, 2, 3

Handig: bij deze app kan je kind leren tellen en kun je zelf aangeven wat het laagste en hoogste getal in het spel moet zijn. Beginnen bij 1 of juist alleen van 10 tot 20? Of ga van hoog naar laag, zodra je kind het een beetje onder de knie heeft. Bovendien heb je keuze uit verschillende categorieën zoals spullen in huis, speelgoed of dieren. Gratis te downloaden voor Apple.

 

12. De seizoenen

Herfst, winter, lente en zomer: met deze app van Juf Jannie leert je kind alles over de vier seizoenen. Met mooie animaties en leuke geluidjes, zodat je kind de woorden en zinnen nog beter kan onthouden. Tot 5 jaar, te koop bij Android en Apple

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >