‘Mijn kind speelt elke avond met haar denkbeeldige vriendinnetje’

26.10.2022 16:03
denkbeeldig vriendinnetje Beeld: Unsplash

Joy speelt elke avond met haar denkbeeldige vriendinnetje Kitty en Julia houdt hele gesprekken met haar imaginary friend uit de hemel. Niet alles wat kinderen zeggen kun je afdoen als ‘een levendige fantasie’.

Milou (36), moeder van Joy (5):

“Sinds we een halfjaar terug zijn verhuisd, speelt Joy elke avond even met haar denkbeeldige vriendinnetje Kitty. Ze praat, lacht en rolt met een bal door de kamer. Ik zie niemand, maar soms komt die bal vanzelf terugrollen.

“Soms komt die bal vanzelf terugrollen”

Zelf vind ik het heel vreemd, Joy niet. Voor haar hoort het ballen met Kitty tot het avondritueel. Ik hou me maar vast aan haar enthousiasme. Als ze er echt nachtmerries van zou krijgen, zou ik ingrijpen. Nu praat ik een beetje mee en hoop dat het overgaat.”

Lees ook – ‘Mijn zoon krijgt ’s nachts bezoek van een onzichtbaar meisje’ >

Kletsje voor het slapengaan

Evelyn (33), moeder van Julia (4):

“Juuls imaginary friend, zo noemen we het meisje met wie onze dochter Julia bijna elke avond praat. In eerste instantie dachten we dat ze droomde, maar ze doet het vaak al zo snel nadat ze naar bed is gegaan, dat ze nog niet in slaap kan zijn. Ze heeft al een jaar zulke gesprekjes met haar vriendinnetje uit de hemel, zoals ze zelf zegt. Zelf vindt Juul het doodnormaal, dus maken wij er ook niks van. Maar begrijpen doen we het niet.”

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)