De juf kan mijn vijfjarige zoon niet aan. Sinds hij de kleuter-wc heeft verstopt met rollen toiletpapier, zegt ze dat ze hem niet meer in de klas wil hebben. Mijn zoon is inderdaad stout, maar een leerkracht moet daar toch mee om kunnen gaan?
Lees verder onder de advertentie
Juffen zeggen niet snel dat ze een kind niet in de klas willen hebben, er moet dus wel degelijk iets aan de hand zijn. Het is sowieso wijzer als u het probleem niet helemaal op haar conto schuift. U hebt haar namelijk nodig. Voor uw zoon is het van groot belang dat u samen optrekt om hem te helpen. Als u de juf de schuld geeft van zijn stoute gedrag, kan zij de bal terugkaatsen door te zeggen dat u thuis te weinig grenzen stelt. Dan krijg je een patstelling waar niemand belang bij heeft.
Misschien heeft uw zoon hulp nodig. Zelf vindt u hem ook stout. Maar hoe stout precies? Tiranniseert hij de boel of is het gewoon een ondeugend jongetje? Wees transparant en eerlijk. Veel ouders durven niet toe te geven dat ze hun kind niet aankunnen. Vraag de juf of ze ideeën heeft om uw zoon bij te sturen en hoe u haar daarbij kunt steunen. Samen kunt u beoordelen of uw kind misschien extra hulp nodig heeft om zijn stoute impulsen in bedwang te houden.
Lees verder onder de advertentie
Voorkom dat u in een wedstrijd belandt waarbij beide partijen hun kaarten voor de borst houden. Daar heeft niemand iets aan. U niet, de juf niet, en uw zoon al helemaal niet.
De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
Op sociale media regent het reacties na de uitzending van Uit de Schulden. Veel kijkers begrijpen niet hoe het zo ver heeft kunnen komen. “Een erfenis van 3000 euro en dan meteen alles opmaken? Dat is toch onbegrijpelijk”, is een veelgehoorde mening.
Gisteravond keken maar liefst 470.000 mensen naar een nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm. Alleenstaande moeder Roosmarie zorgde voor heftige reacties: “Nooit gewerkt? Hoe dan?”
Er zijn moeders die hun wasmand altijd leeg hebben, die op maandag het weekmenu klaar hebben en wiens aanrecht altijd blinkt. En dan heb je de moeders die het huishouden gewoon nooit helemaal onder controle krijgen.
Dat scholen bezig zijn met een gezond voedingsbeleid en beleg op brood, is natuurlijk alleen maar goed. Maar je kan ook overdrijven. Zeker voor moeders met zeer kieskeurige eters kan een streng beleid veel stress opleveren, vindt Ilse.
Vanaf 4 augustus is het weer tijd om mee te gluren bij grote gezinnen in Een huis vol. KRO-NCRV laat weten dat deze zomer een bijzonder nieuw gezin zijn opwachting maakt in het programma: de Rotterdamse familie Bal. En geloof ons, dit samengestelde gezin van negen zal je hart veroveren.
Ruim een maand na de geboorte van haar dochtertje Lily laat Kelly Piquet voor het eerst zien hoe het nieuwe moederschap haar leven opnieuw verandert. Maar niet iedereen is te spreken over de foto’s.