‘De juf wil mijn zoon (5) niet meer in de klas hebben’

19.02.2019 13:21
Els en Do

De juf kan mijn vijfjarige zoon niet aan. Sinds hij de kleuter-wc heeft verstopt met rollen toiletpapier, zegt ze dat ze hem niet meer in de klas wil hebben. Mijn zoon is inderdaad stout, maar een leerkracht moet daar toch mee om kunnen gaan?

Juffen zeggen niet snel dat ze een kind niet in de klas willen hebben, er moet dus wel degelijk iets aan de hand zijn. Het is sowieso wijzer als u het probleem niet helemaal op haar conto schuift. U hebt haar namelijk nodig. Voor uw zoon is het van groot belang dat u samen optrekt om hem te helpen. Als u de juf de schuld geeft van zijn stoute gedrag, kan zij de bal terugkaatsen door te zeggen dat u thuis te weinig grenzen stelt. Dan krijg je een patstelling waar niemand belang bij heeft.
 

Lees ook
Stout geboren >
 

Wees transparant en eerlijk

Misschien heeft uw zoon hulp nodig. Zelf vindt u hem ook stout. Maar hoe stout precies? Tiranniseert hij de boel of is het gewoon een ondeugend jongetje? Wees transparant en eerlijk. Veel ouders durven niet toe te geven dat ze hun kind niet aankunnen. Vraag de juf of ze ideeën heeft om uw zoon bij te sturen en hoe u haar daarbij kunt steunen. Samen kunt u beoordelen of uw kind misschien extra hulp nodig heeft om zijn stoute impulsen in bedwang te houden.

Voorkom dat u in een wedstrijd belandt waarbij beide partijen hun kaarten voor de borst houden. Daar heeft niemand iets aan. U niet, de juf niet, en uw zoon al helemaal niet.
 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2019.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >