Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog. 

Mijn zoon zit in de klas met een dochter van een bekende Nederlander. Een Heel Bekende Nederlander. Nu hebben mijn man en ik het gevoel dat de juf dat meisje meer aandacht geeft dan onze kinderen. Dat idee wordt gedeeld door andere ouders.

Dit probleem komt gelukkig weinig voor (al wordt er wel studie naar gedaan: in sommige landen is het zelfs een of officieel vak: Celebrity Studies). Het is een lastige: voor beroemdheden is iedereen gevoelig. Dat is normaal en zelfs gezond. Alleen mensen met een autistische stoornis hebben er geen last van. En dieren ook niet. Daarom hebben HBN’ers – Heel Bekende Nederlanders – vaak honden. Dan weten ze zeker dat de adoratie henzelf geldt en niet hun roem.

 

De prinsesjes

Do kent de moeder van een klasgenootje van prinses Amalia op de Bloemcampschool in Wassenaar. Die beweert dat alle overblijfmoeders op Amalia afrenden als die van de schommel viel, waardoor kinderen die tegelijkertijd van de glijbaan stortten kermend bleven liggen. Zou kunnen. Haar oma Beatrix was als kind de schrik van basisschool De Werkplaats. Klasgenoten dachten dat de moeder van Trix, koningin Juliana, hen in de gevangenis zou gooien als ze niet deden wat Hare Koninklijke Hoogheid wilde. Toen een joch weigerde te gehoorzamen, bond ze hem met behulp van haar vazallen aan een boom en dreigde zijn voeten in brand te steken. Dat weten wij uit het mierzoete boekje De prinsesjes, dat begin jaren vijftig verscheen en helaas niet meer te koop is maar bij beide tantes in de boekenkast staat.

 

Snij het vraagstuk aan

Als u het gevoel hebt dat de juf van uw kind zich iets te veel laat meeslepen door het HBN-kind, zou u de kwestie speels in de groep kunnen gooien tijdens een ouderavond. Met de HBN’ers erbij. Voorzichtig, zodat het onderwijzend personeel zich niet in de loopgraven gedrongen voelt. Snij het vraagstuk vriendelijk aan en zeg dat het voor alle partijen vast een lastig probleem is. Daarna staat het op de kaart en zullen leerkrachten, HBN-ouders en de andere vaders en moeders zich minder krampachtig gedragen. Dat voorspellen wij als tantes die zelf keihard op weg zijn naar het HPBBN-schap (Heel Piepklein Beetje Bekende Nederlanders).

 

Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg. Mail Els en Do: elsendo@kekmama.nl.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >