Dagje strand? Zó vaak moet je je kind insmeren

06.08.2020 08:39
hoe_vaak_kind_insmeren_strand

Het is natuurlijk heerlijk als de zon schijnt, maar helaas heeft ’t ook een keerzijde: 27 procent van de kinderen tussen 4 en 12 jaar verbrandde vorig jaar door de zon, blijkt uit onderzoek van KWF. En als een kind verbrandt, dan bestaat er een grotere kans op huidkanker op latere leeftijd. 

Des te belangrijker dus om je kind goed én vaak genoeg in te smeren. Maar hoe vaak?

 

Schaduw

Het advies van KWF is simpel: smeren en weren. Dus smeer jezelf en je kinderen om de twee uur goed in met zonnebrandcrème (minimaal factor 30). En zoek de schaduw op tussen 12 en 15 uur als de zon het krachtigst is. Met de gratis Zonadvies-app van KWF kun je op elk moment van de dag in één oogopslag zien wat de zonkracht is op jouw (vakantie) locatie. Handig, want ook bij bewolking kan de zonkracht hoog zijn. 

 

Lees ook
Zoveel zonnebrandcrème of -spray moet je nu écht smeren >

 

Reminder

Via de app krijg je een persoonlijk zonadvies dat past bij jouw huidtype en bij dat van je kinderen. Daarnaast kun je voor iedere geregistreerde persoon een Insmeer Alert in te stellen. Hierdoor krijg je een reminder in je telefoon te zien dat je weer moet smeren – kan jij mooi onbezorgd genieten van de zon.

 

Lisa gaat met vriend Thijs en dochter Bobbi (2) uitwaaien op het strand. En hoewel ze een hele tas vol met strandspullen heeft meegenomen, is haar peuter met één ding de hele ochtend zoet.