Cartoon Network lanceert anti-pestcampagne ‘Iedereen is anders’

09.04.2018 09:31
Cartoon-Network-lanceert-anti-pestcampagne-iedereen-is-anders

In 2017 hebben meer dan 27.500 kinderen de Kindertelefoon gebeld over het onderwerp pesten. Confronterende cijfers, en daarom organiseert TV-zender Cartoon Network voor de vierde keer de anti-pestcampagne met als thema ‘Iedereen is anders’.

Kinderen die opgroeien in armoede, immigrant zijn, geen vader of moeder of juist twee vaders of twee moeders hebben: tijdens de actie belicht Cartoon Network de verschillende familieachtergronden van kinderen. ‘Want juist deze verschillen maken kinderen zo interessant’, schrijft de zender. ‘Het mag geen reden zijn om iemand buiten te sluiten. Wees een maatje, geen pestkop.’

 

Lees ook
‘Mijn zoon is een pestkop’ >

 

‘Iedereen is uniek en heeft talent’

Het online platform buddy.cartoonnetwork.nl geeft (in samenwerking met De Kindertelefoon) informatie en tips over pesten. Dit jaar is zanger, producer en acteur Brownie Dutch ambassadeur. “Ik doe dit graag, omdat ik het voor kinderen belangrijk vind dat het onderwerp pesten bespreekbaar is en blijft’, vertelt hij. ‘Met pesten kun je iemand letterlijk verpesten. Iedereen is uniek en heeft talent. Iedereen verdient een kans om te stralen, want iedereen is een ster.”

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >