Altijd handig: leuke én originele verjaardagscadeaus voor kinderen

22.11.2022 16:49
geen verjaardagsfeestjes

Verjaardagen: voor de meeste kinderen een van de leukste maar ook spannendste dagen van het jaar. De nachtjes worden al weken van te voren afgeteld en de uitnodigingen voor het kinderfeestje liggen al klaar. Ouders zijn vooral druk met nadenken over het perfecte cadeau. Met deze originele verjaardagscadeaus helpen we je op weg.

Inspiratie genoeg.

Schoolspullen

De meeste kinderen zijn gek op schriftjes, speciale pennen en stiften. En die hoef je echt niet alleen maar op school te gebruiken. Het perfect verjaardagscadeau dus én goed voor hun creativiteit. Een ander leuk, maar ook superhandig cadeau: een rugzak, broodtrommel of drinkbeker voor mee naar de opvang of school. Koop er een met leuke kleurtjes of de superheld van je kind, wedden dat je daar punten mee scoort?

Tijdschrift of boek

Niks leuker om als kind helemaal in je eigen fantasie zitten. Geef ‘m daarom een (abonnement op een) boek of tijdschrift cadeau. Behalve dat het zorgt voor uren vermaak, is het ook hartstikke goed voor de ontwikkeling van je kind.

Doeboek

Wil je een cadeau geven waar een kind de hele middag zoet mee is? Maak ze dan blij met een doeboek. Daarin staan originele opdrachten die ze kunnen gaan uitvoeren. Wel zo fijn als je kind voor de zoveelste keer roept dat hij zich zo verveelt.

Lees ook: Scoor je punten mee: 7x originele kraamcadeaus

Dagje weg

Puilt de speelgoedmand uit? Geef in plaats van nóg meer spullen een leuke ervaring. Opties genoeg: ga een dagje naar de dierentuin, bezoek een pretpark of ga naar de bioscoop. Kinderen vinden dit soort dagen geweldig en zo heb je meteen wat quality time. Oh, en zo’n uitje hoeft helemaal niet duur te zijn, kijk maar. Wil je uitpakken? Maak een kind dan blij met een jaarabonnement op een dierentuin of pretpark.

Horloge

Krijg je de vraag ‘Hoe laat is het?’ gemiddeld twintig keer per dag naar je hoofd geslingerd? Geef je kind dan een horloge, zodat ze zelf kunnen leren klok kijken. Je kind is vast apetrots als ze jou straks kunnen vertellen hoe laat het is.

Verkleedspullen

Assepoester, Batman of een K3’tje: de meeste kinderen worden dolblij van een verkleedpartijtje. Koop een kostuum van hun favoriete figuur of dier. Succes gegarandeerd.

Decoratie voor hun kamer

Op een gegeven moment spelen kinderen liever in hun eigen kamer. Extra leuk als ze het helemaal naar eigen smaak mogen inrichten. Leuke accessoires, toffe posters of gezellige muurstickers zijn daarom perfecte cadeaus voor een kind. Of nog leuker: zoek het samen uit.

Houten speelgoed

Houten speelgoed gaat niet alleen jaren mee, ook de productie is doorgaans een stuk duurzamer dan die van plastic. Kies daarom eens voor houten speelgoed. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is gemaakt van hout, van koffiemachine (hint hint) of muziekinstrument tot mini-supermarktje.

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.