Een fantasiewereld bouwen is niet alleen leuk, maar ook leerzaam: je peuter ontwikkelt zijn motoriek en is creatief bezig met het verzinnen van mooie verhalen. Deze Duplo-bouwsets helpen hem daar een handje bij.
Lees verder onder de advertentie
Stoomtrein
Een klein duwtje en de trein gaat voor- of achteruit: de reis kan beginnen. Onderweg even stoppen? Dan pak je de trein vast of til je ‘m weer van de rails af. Natuurlijk ontbreken een toeter, machinist en reiziger niet.
Ga walvissen spotten op de Zuidpool of op safari in de Afrikaanse savanne, tussen de leeuwen en giraffen. Met deze set leert je kind (bijna) alle dieren van de wereld kennen en wijst-ie ze in de dierentuin straks zó aan.
Koken, eten, naar bed gaan: met dit poppenhuis leert je peuter alles over de dagelijkse gebeurtenissen in huis. Ook om te bouwen tot torenhuis of woonhuis.
Hier wordt-ie blij van, want met deze set kan je kind iedere dag naar de kermis. Dat betekent een ijsje halen bij de kraam, een ritje in het reuzenrad en roetsjen van de glijbaan. En dan nóg honderd keer.
Bouw een gate, bagageglijbaan en draaiende verkeerstoren. Gelukt? Dan kan de vakantiepret beginnen. Of het harde werk natuurlijk, als je kind piloot wil worden.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…