Bouwen maar: de leukste Duplo voor peuters

12.08.2020 11:02
duplo peuters Beeld: Shutterstock

Een fantasiewereld bouwen is niet alleen leuk, maar ook leerzaam: je peuter ontwikkelt zijn motoriek en is creatief bezig met het verzinnen van mooie verhalen. Deze Duplo-bouwsets helpen hem daar een handje bij.

Stoomtrein

Een klein duwtje en de trein gaat voor- of achteruit: de reis kan beginnen. Onderweg even stoppen? Dan pak je de trein vast of til je ‘m weer van de rails af. Natuurlijk ontbreken een toeter, machinist en reiziger niet.

Je koopt de trein hier.

 

Frozen theeset

Tenzij je kind fan is van Anna, kan er met deze bouwset úren worden gethee-leut met Elsa en Olaf. Of schenk een warme chocomel, want dat kan ook.

Je koopt de set hier.
 

Dieren van de wereld

Ga walvissen spotten op de Zuidpool of op safari in de Afrikaanse savanne, tussen de leeuwen en giraffen. Met deze set leert je kind (bijna) alle dieren van de wereld kennen en wijst-ie ze in de dierentuin straks zó aan.

Je koopt de set hier.
 

Lees ook:
Goed voor het brein: de leukste denkspelletjes voor peuters >

 

Brandweerkazerne

Waar is het vuur? Met deze brandweerkazerne en -truck is je kind razendsnel ter plaatse om de boel te redden.

Je koopt ‘m hier.

 

Speelhuis

Koken, eten, naar bed gaan: met dit poppenhuis leert je peuter alles over de dagelijkse gebeurtenissen in huis. Ook om te bouwen tot torenhuis of woonhuis.

Je koopt ‘m hier.

 

Kermis

Hier wordt-ie blij van, want met deze set kan je kind iedere dag naar de kermis. Dat betekent een ijsje halen bij de kraam, een ritje in het reuzenrad en roetsjen van de glijbaan. En dan nóg honderd keer.

Je koopt ‘m hier.

 

Vliegveld

Bouw een gate, bagageglijbaan en draaiende verkeerstoren. Gelukt? Dan kan de vakantiepret beginnen. Of het harde werk natuurlijk, als je kind piloot wil worden.

Je koopt deze set hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >