Leuk, zo’n sportclub: ‘We bouwen ons hele leven om haar sport heen’

20.04.2023 12:27
leven indelen rond sport kind Beeld: Getty Images

Voor dag en dauw opstaan voor de wedstrijd van je kleine erwt of je in allerlei bochten moeten wringen, omdat de pendeldienst niet kwam opdagen. Je eigen sportiviteit wordt danig op de proef gesteld.

Jacqueline (33), moeder van Pippa (9) en Lot (4):

“Mijn oudste dochter is een talentvolle turnster, traint dagelijks en doet regelmatig mee aan landelijke wedstrijden. Hartstikke leuk, maar ook pittig, want we bouwen ons hele leven om haar sport heen.

Waar ik zeker niet aan kan wennen zijn die aanvangstijden van wedstrijden. Om kwart voor negen beginnen betekent een halfuur van tevoren verzamelen en vaak ook nog een uur rijden. Nu ik veel thuis werk is het te doen, maar voorheen vond ik het echt zwaar: een hele week vroeg op voor werk en gezin en dan in het weekend ook nog eens voor dag en dauw opstaan. Ik hoop stiekem dat de jongste straks iets minder sportief is.”

Lees ook – ‘Leuk hoor, al die clubjes, maar ik ben toch geen taxichauffeur?’ >

De pendeldienst verzuimt

Annelies (39), moeder van Eveline (12):

“Voordat Eveline in dit basketbalteam speelde konden we uitwedstrijden prima per fiets bereiken. Dat kwam goed uit, want wij hebben geen auto.

Nu ze in een selectieteam zit, is de regio uitgebreid naar de drie omliggende provincies. Ik ben bij uitwedstrijden daarom afhankelijk van de andere ouders. Meestal vraag ik een lift als ik bij de training ga kijken of ik laat het Eveline regelen. Maar op de een of andere manier loopt dat steeds mis.

Staan we keurig bij de sporthal, komt er niemand opdagen. Of zitten we op de afgesproken tijd tevergeefs thuis te wachten. Heel vervelend, want ik moet dan als een gek een auto charteren bij de buren. Het is echt niet dat ik krenterig ben, ik bied altijd aan om mee te betalen aan de benzine.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.