Voor dag en dauw opstaan voor de wedstrijd van je kleine erwt of je in allerlei bochten moeten wringen, omdat de pendeldienst niet kwam opdagen. Je eigen sportiviteit wordt danig op de proef gesteld.
Lees verder onder de advertentie
Jacqueline (33), moeder van Pippa (9) en Lot (4):
“Mijn oudste dochter is een talentvolle turnster, traint dagelijks en doet regelmatig mee aan landelijke wedstrijden. Hartstikke leuk, maar ook pittig, want we bouwen ons hele leven om haar sport heen.
Waar ik zeker niet aan kan wennen zijn die aanvangstijden van wedstrijden. Om kwart voor negen beginnen betekent een halfuur van tevoren verzamelen en vaak ook nog een uur rijden. Nu ik veel thuis werk is het te doen, maar voorheen vond ik het echt zwaar: een hele week vroeg op voor werk en gezin en dan in het weekend ook nog eens voor dag en dauw opstaan. Ik hoop stiekem dat de jongste straks iets minder sportief is.”
“Voordat Eveline in dit basketbalteam speelde konden we uitwedstrijden prima per fiets bereiken. Dat kwam goed uit, want wij hebben geen auto.
Nu ze in een selectieteam zit, is de regio uitgebreid naar de drie omliggende provincies. Ik ben bij uitwedstrijden daarom afhankelijk van de andere ouders. Meestal vraag ik een lift als ik bij de training ga kijken of ik laat het Eveline regelen. Maar op de een of andere manier loopt dat steeds mis.
Staan we keurig bij de sporthal, komt er niemand opdagen. Of zitten we op de afgesproken tijd tevergeefs thuis te wachten. Heel vervelend, want ik moet dan als een gek een auto charteren bij de buren. Het is echt niet dat ik krenterig ben, ik bied altijd aan om mee te betalen aan de benzine.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.