5x leuke sporten voor kinderen vanaf 8 jaar

29.01.2020 13:47
sporten vanaf 8 jaar kinderen Beeld: Shutterstock

Is je kind 8 jaar of ouder en gek op badminton of fietsen? Dat komt mooi uit, want dat zijn sporten die je vanaf die leeftijd op een vereniging kunt doen. Deze en andere sporten voor achtjarigen zetten we voor je op een rij.


Badminton

Houd je kind ervan om een potje te badmintonnen op de camping? Misschien vindt hij het dan ook leuk om lid te worden van een vereniging en te gaan trainen. Dit kan al vanaf vijf jaar, maar als een kind 8 jaar oud is, mag hij ook wedstrijden spelen. Zo heeft de Badmintonbond de Yones Kids Games bedacht, waarbij een klein toernooi wordt gespeeld en je een circuit moet afleggen met allerlei badmintonspelletjes.
 

Waterpolo

Handbal, maar dan in het water: dat is zo makkelijk nog niet. Kinderen van 7 à 8 jaar kunnen bij veel zwemverenigingen daarom eerst meedoen aan een soort mini-polo: op een klein veld leren ze dan alle technieken zoals vangen en gooien, maar ook hoe je snel kunt zwemmen met een bal. Vindt je kind het leuk, dan kan hij als hij iets ouder is meedoen met de echte waterpololessen.
 

Lees ook:
De allerleukste watersporten voor kinderen >

 

Basketbal

Snelheid, kracht, motoriek: bij basketbal traint je kind van alles. In het begin wordt er gebruik gemaakt van kleinere ballen en de ring hangt een stukje lager.
 

Wielrennen

Is je kind groot fan van Tom Dumoulin, dan kan hij vanaf z'n achtste een licentie aanvragen bij de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Hij mag vanaf dat moment wedstrijdjes rijden. Tijdens de trainingen leert hij niet alleen om hard te trappen, maar ook wat de juiste techniek is: hoe zit je het beste op de fiets? En waarom kost het eigenlijk minder kracht als je achter iemand rijdt?
 

Zeilen of surfen

Waterliefhebbers zijn blij als ze hun achtste verjaardag vieren, want vanaf die leeftijd mogen ze bij veel zeilscholen en windsurfverenigingen starten met lessen. Voorwaarde is wel dat je kind minimaal een A-diploma en soms ook een B-diploma in z'n bezit heeft.
 

Bron: Alles over sport
 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >