Dit zijn de 3 beste kindertablets, volgens experts

01.05.2024 10:46

In een tijdperk waarin schermen een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven zijn geworden, is het geen verrassing dat zelfs de kleinsten onder ons nieuwsgierig zijn naar de wereld van technologie. Ben je op zoek naar de perfecte tablet die zowel educatief als vermakelijk is voor je kind? Lees snel verder!

Waar moet je op letten?

Tijdens de zoektocht naar een kindertablet word je vaak overladen met keuzes. Veel modellen worden geleverd met rubberen hoezen om schade te voorkomen, maar pas op: ondanks hun kindvriendelijke uitstraling, kunnen veel van deze tablets teleurstellen. Ze draaien vaak op verouderde Android-versies en updates zijn zeldzaam. Hoewel veel tablets veilig kunnen worden gebruikt door kinderen met de juiste instellingen, bieden sommige al standaard deze functionaliteit. Ze moeten ook lang meegaan op een acculading, stevig genoeg zijn om een val te overleven, en toch betaalbaar blijven. In de prijsklasse van 100 tot 250 euro vind je vaak de beste opties. Maar let op, want niet alle kindertablets zijn gelijkwaardig. De uitdaging ligt dus in het vinden van een tablet die zowel betaalbaar is als voldoet aan de vereisten voor een optimale gebruikerservaring.

Lees ook – Nieuw onderzoek onthult waarom ouders jonge kinderen massaal voor een scherm zetten

Top keuzes

Lucky for us heeft Tweakers uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste kindertablets op de markt. Onderstaande selectie voldoet aan de hoge standaarden van de onderzoekers, bevinden zich in de prijsklassen van 100 tot 250 euro, bieden een goede combinatie van duurzaamheid, prestaties en kindvriendelijke functies en hebben een prima accuduur, laadtijd en beeldschermkwaliteit:

De Samsung Galaxy Tab A9 – “Met zijn snelle prestaties, geweldig scherm en langdurige software-ondersteuning tot 2027, is dit geen standaard kindertablet, maar kan het er wel een worden met slechts een paar klikken. Let op: er wordt geen kinderhoes meegeleverd, dus dat moet apart worden aangeschaft. Ondanks deze kleine nadelen is de Galaxy Tab A9 een geweldige keuze die met je kind kan meegroeien. En als je een groter scherm wilt, is er ook nog zijn grote broer, de Samsung Galaxy Tab A9+.”, aldus Tweakers.

De Kurio Kindertablet Premium heeft een langzame processor en een middelmatig scherm, maar de software is uitstekend. Met veel educatieve apps en spelletjes biedt deze tablet volop vermaak en leermogelijkheden. De tablet is goed beveiligd, inclusief een kindermodus en een kindvriendelijke browser. Hoewel de processor niet geschikt is voor moderne games, biedt Kurio twee OS-upgrades en drie jaar beveiligingsupdates tot 2027. Bovendien wordt de tablet geleverd met een stevige rubberen hoes voor extra bescherming.”, volgens Tweakers.

Lees ook – Slimmer en veiliger online: 5 tips voor jou en je kind

De Deplay Kids Tablet Pro 10 vormt een uitstekende tussenweg tussen een reguliere tablet en een kindertablet. Met een royale rubberen hoes en een uitgebreide kindvriendelijke omgeving biedt dit apparaat een perfecte balans tussen educatieve software, media en spelletjes. De kinderwebbrowser zorgt ervoor dat kinderen alleen naar door ouders ingestelde sites kunnen navigeren. Wat betreft softwareondersteuning heeft Deplay aangegeven geen OS-upgrades te bieden, maar wel onbeperkte beveiligingsupdates.”, deelt Tweakers.

Bron: Tweakers

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.