In samenwerking met Kek Mama

Zóveel luiers gebruikt een kind gemiddeld voor het zindelijk is

07.11.2019 10:55
pampers betere planeet

Zolang je kind niet zindelijk is, vliegen de luiers erdoorheen. Die luierberg heeft een behoorlijke impact op het milieu. Maar daar kun jij nu wat aan doen. 

Eerst maar even de feiten: gemiddeld draagt een kind 5 luiers per dag. Dat zijn 150 luiers per maand, goed voor 22 kilo afval. Voor een kind zindelijk is, ben je dik 5000 luiers verder. Alle baby’s bij elkaar zorgen in Nederland voor 144 miljoen kilo aan luierafval. Natuurlijk wil je de beste luier om de billen van je baby. Hoe mooi is het als je daarvoor een milieubewuste keuze kunt maken. 

Poepbroek

Want de footprint van een poepbroek is flink. De grondstoffen, het water en de energie om luiers te produceren, belasten het milieu. En wat denk je van het verwerken van het afval. In sommige steden, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, loopt een pilot project om luiers te recyclen. 

Duurzaam

Met Pampers® Pure Protection™ geef je je kinderen comfort, maar draag je ook je steentje bij aan een betere wereld. Deze luiers beschermen de gevoelige huid van je baby omdat ze hoogwaardig katoen en zachte plantaardige vezels bevatten. Ze zijn gemaakt zonder parfum, lotion en chloorbleekmiddelen. Ze zijn dermatologisch getest, houden je baby tot 12 uur lang droog en zijn voorzien van een handige urine-indicator die aangeeft of je kind heeft geplast. Verder zijn deze luiers gemaakt met 100% duurzame elektriciteit. 

Boom planten

Ook een goed initiatief: als je een maandbox Pampers Pure koopt, plant je daarmee een boom. Hiervoor werkt Pampers Pure samen met One Tree Planted, dat is een non-profit organisatie die bomen plant over de hele wereld. Hun missie is het herbebossen van de planeet, boom voor boom. Deze actie duurt tot eind december 2019 (bij Albert Heijn, Etos en bol.com) 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >