That’s so fetch: 13x babynamen uit Mean Girls

23.01.2024 13:00

Een baby krijgen brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Voeden, kleden, badderen: dit kleine mensje zal voor alles van jou afhankelijk zijn. Maar de stress houdt daar niet op. Jij speelt ook een cruciale rol in het vormgeven van de identiteit van je kind, en dat maakt het kiezen van een babynaam een overweldigende taak.

Het is een naam die voor altijd verbonden zal zijn met jouw kind, dus idealiter wil je iets bijzonders – iets waar jullie beiden vele jaren van zullen houden. En hoewel veel aanstaande ouders misschien naar hun stamboom kijken voor mogelijke naamkeuzes, kan het ook leuk zijn om popcultuur als inspiratiebron te gebruiken.

Means Girls

Neem bijvoorbeeld de langverwachte musicalkomedie Mean Girls, die op 11 januari 2024 in de bioscoop verscheen.Geïnspireerd door de cultfilm uit 2004 met dezelfde naam, draait Mean Girls om een populaire meisjes clique op de middelbare school, bekend als The Plastics, en de onvermijdelijke drama’s die zich voordoen. Het is een leuke, luchtige kijk op de verschillende sociale groepen die zich vormen op school en de ingewikkelde dynamiek die daarbij hoort, nou ja, gewoon tiener zijn. 

Natuurlijk kan de film voor velen dienen als een herinnering aan hoe dankbaar ze zijn dat ze niet meer op de middelbare school zitten, maar als je erover nadenkt, zijn er best leuke babynamen te vinden in Mean Girls die een geweldige inspiratiebron kunnen zijn voor deze lastige beslissing:

Regina
Het is geen toeval dat Regina de koningin van de school werd. Afgeleid van Latijnse oorsprong betekent de naam letterlijk “koningin”. Ze leek praktisch voorbestemd voor grootsheid, net als jouw kleine prinses zou kunnen zijn (maar dan zonder het hele Burn Book tafereel). 

Bee
Liever een korte en krachtige naam? Deze bijnaam ontleent inspiratie aan de koningin ‘Bee’. Een verkorte vorm van Beatrice, wat ‘zij die geluk brengt’ betekent. En jouw kleine brengt een overdosis geluk met zich mee. 

Cady
Voordat ze lid werd van de Plastics en zichzelf verloor in het proces, was Cady vriendelijk en respectvol naar anderen, ongeacht hun sociale status. Het is een eigenschap die goed bij haar naam past, aangezien Cady “puur” betekent. Het kan dienen als een volledige naam of als een bijnaam die kort is voor Cadence of Catherine.

Evans
Nee, er zijn geen belangrijke personages met de naam Evans in de originele film of de nieuwe musical. De stad waar Cady’s familie zich vestigt wanneer ze terugkeren naar de Verenigde Staten vanuit Afrika is Evanston, Illinois. Historisch gezien is Evans een Welshe achternaam en betekent “de Heer is genadig.”

Aaron
Van Hebreeuwse oorsprong betekent Aaron “sterk” of “verheven.” Grappig, gezien het gebrek aan ruggengraat dat hij leek te hebben tijdens het daten van Regina. Toch is het een geliefde naam en vooral ideaal als jouw kleine bundel vreugde toevallig op 3 oktober wordt geboren.

Samuel
Natuurlijk diende dit als de basis van de achternaam van Aaron (Samuels), dus het is iets minder bekend uit de film, maar het is nog steeds een sterke naamkeuze die betekent “naam van God.” 

Gretchen
Zoals de vader van Gretchen Wieners, de uitvinder van Toaster Strudel, zou zeggen, heeft zijn dochter de allerbeste naam ooit. Het heeft Duitse oorsprong en betekent “parel”, wat perfect bij haar past. Net zoals een parel is Gretchen glanzend, modieus en een wonder om te aanschouwen.

Karen
Deze naam krijgt tegenwoordig niet veel liefde, maar als iemand je weer kan laten houden van de naam, is het Karen Shetty wel. Karen is Deens van oorsprong en betekent “helder” of “puur”, wat passend is gezien de kinderlijke onschuld die Karen uitstraalt in de film. 

Janis
Janis is, net als het personage zelf, een opmerkelijke en krachtige persoon. De naam Janis is een minder gebruikelijke variant van Jane en betekent “God is genadig.” Maar wees voorzichtig, als iemand onrecht wordt aangedaan, kan Janis heel boos worden.

Damian
Damian is niet alleen een leuke en speelse naamoptie, maar de betekenis ervan, “temmen” of “onderwerpen,” past perfect bij het personage zelf. De naam is afgeleid van het Griekse woord Damianos, wat “overwinnen” of “meester zijn” betekent. Daarom bleek Damian zo’n meester in vermomming te zijn tijdens de hele sessie van groepstherapie in de sportschool, gehuld in zijn hoodie en zonnebril.

Kevin
Of je deze naam nu koppelt aan het personage van Macaulay Culkin in Home Alone of aan Rajiv Surendra uit Mean Girls, deze naam zit boordevol popcultuurgeschiedenis. Meestal gebruikt als jongensnaam, heeft Kevin zijn wortels in Ierse oorsprong en betekent “knap”. 

Duvall
Principal Duvall is misschien een beetje clueless als het gaat om wat er op zijn school gebeurt, maar zijn hart zit op de juiste plaats. Bovendien klinkt deze unieke naam gewoon vlot. Van Franse oorsprong is Duvall een genderneutrale voornaam die “van de vallei” betekent.

Darby
Leuk feitje: Tina Fey haalde inspiratie uit haar eigen ervaring op de echte Upper Darby High School bij het creëren van de fictieve North Shore High School die beide films als centrale setting heeft. Dus, hoewel technisch gezien geen personage, maakt Darby nog steeds een toffe Mean Girls-geïnspireerde naam. Van Ierse oorsprong betekent het “vrij van afgunst.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.