7x dit gebeurt er als je een baby ziet (en knuffelt)

28.01.2024 08:00

Baby’s zijn onweerstaanbaar schattig, of ze nu van je buurvrouw, collega, zus of beste vriendin zijn. Dat ‘aaahw’ geluid ontsnapt gewoon. Maar er gebeurt nog meer wanneer je dat kleine snoetje ziet.

BAM: daar gaan je eierstokken

Serieus, wie kan zo’n lief klein wezentje weerstaan? Je eierstokken staan direct op springen, en sommige onderzoeken beweren zelfs dat het zien van een baby spontaan een kinderwens opwekt. Nou ja, jij kan er ook niets aan doen dat je moedergevoelens (weer) naar boven komen. ‘Schaaat..?!’

Knuffelmodus aan

Dat schaterlachje en die betoverende oogjes? Onmogelijk om te negeren. Je wilt dat kindje het liefst oppakken en stevig tegen je aan drukken. Ja, je zou uren kunnen knuffelen. Het enige wat je tegenhoudt is het feit dat je de vrouw achter de kinderwagen, waarschijnlijk de mama, niet kent. Anders…

Lees ook – ‘Knuffelen tegen darmkrampjes bij baby’s’

Dope!

Het zien van een baby is genoeg om dopamine in je hersenen vrij te maken, wat het gevoel van geluk en blijdschap teweegbrengt.

Bodyguard

Instinctief voelen we de drang om baby’s vast te houden en te beschermen. Het is als een natuurlijke bodyguardmodus die wordt geactiveerd zodra we een baby zien. Aha!

Zorgen

De natuur heeft baby’s expres zo schattig gemaakt, zodat we meer bereid zijn voor ze te zorgen. Wist je dat dit ook geldt voor dieren? Daarom zijn puppy’s onweerstaanbaar cute!

No stress

Feit: een baby vasthouden zorgt voor minder stress. En het kan wederzijds zijn! Knuffelen met een baby kan ervoor zorgen dat ze minder huilen en beter slapen. Dus, als je door een moeilijke periode gaat, plan dan wat knuffelsessies in met dat kleintje van je zus, broer, nicht, neef, vriend of vriendin.

Liefde in de lucht

Het vasthouden van een baby kan oxytocine vrijgeven, het liefdeshormoon. Naast het feit dat het zorgt voor een sterkere band met de baby, kan het je ook dichter bij anderen brengen. Pure liefde!

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.