Baby- of kinderkamer inrichten: dit zijn de trends van 2022

13.06.2022 17:13
kinderkamer trends 2022

Sta je op het punt om een baby- of kinderkamer in te richten? Dan wil je misschien weten wat anno 2022 hip is. Of je er nu iets mee doet of niet: we zetten de kinderkamer trends voor je op een rij.

Een fijn overzicht.

Kinderkamer trends 2022

Goed, het belangrijkste is natuurlijk dat je een baby- of kinderkamer inricht zoals jij én je kind dat mooi vinden. Maar soms raak je verstrikt in al die behangetjes, meubels en accessoires. Dan kan wat inspiratie geen kwaad. Daarom: de kinderkamer trends van 2022. En benieuwd wat zo’n kinderkamer nu kost? Ook dat zochten we uit.

Behang als eyecatcher

Paradijsvogels, wilde dieren, tropische bloemen: je kunt het zo gek niet bedenken of er is behang van gemaakt. En die heftige prints zie je ook terug op Pinterest. Niet alleen in de woonkamer of de gang, maar ook in de kinderkamer, dus. Tip: behang één muur met een opvallend behang en verf de rest in een neutrale kleur.

Heelal

Is je kind gek op alles wat met sterren en planeten te maken heeft? Of wil je de to the moon and back-quote in de babykamer doorvoeren? Dan zit je helemaal goed, want alles met het heelal te maken heeft, is enorm trendy. Beddengoed, posters, slingers en muurstickers: you name it.

Oudroze met natuurlijke materialen

Blijft een hit, dat oudroze. Zeker in combinatie met natuurlijke materialen, zoals jute, rotan, webbing en hout. Gaat een roze muur je wat te ver? Breng de kleur dan terug in het beddengoed, een vloerkleed of een (opgeknapt) meubelstuk.

Lees ook: Sfeervolle kinderkamer inrichten: praktische tips en inspiratie

Zwart met goud

Ook deze – letterlijk – gouden combi zie je veel terug in de baby- en kinderkamer. Geeft ‘m meteen een chique uitstraling. Perfect dus, als het van jou allemaal niet zo mierzoet hoeft. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte kledingkast of dressoir en stijl met gouden accessoires.

Grijstinten

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een kinderkamer, maar grijs is een van de trends in 2022. En dat hoeft écht niet saai te zijn. Als je kiest voor (licht)grijze muren en houten meubels, kan dat juist hartstikke sfeervol zijn. Zeker als je nog wat kleurrijke items toevoegt.

Dieren en planten

Tja, ook dit komt niet als een verrassing: de botanische stijl doet het nog steeds goed in de kinderkamer. En ook dieren zien we vaak terug. Wat dacht je van een tof behang met tijgers of beddengoed met panterprint.

Bron: Vtwonen, Karwei, Westwing

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.