Autistisch jongetje maakt voor het eerst een vriend

21.10.2016 15:10

Doordat hij autisme heeft, is het voor dit jongetje moeilijk om vriendjes te maken. Diverse pogingen op het schoolplein eindigden in huilbuien. Zowel van zoon als moeder. Je kunt je haar reactie wel voorstellen wanneer er toch een mooie vriendschap begint.

Zijn eigen moeder kan hem niet zomaar knuffelen, aankleden of zelfs aanraken. Dan krijgt hij namelijk veel prikkels binnen die zijn overgevoelige zintuigen niet kunnen verdragen. Dat maakt de omgang met leeftijdsgenootjes ook moeilijk. Als moeder gaat dat je niet in de koude kleren zitten. De ouders van dit vijfjarige jongetje hebben al veel moeilijke interacties van hem moeten aanzien..

Zelf met hond knuffelen

En dan is er toch dat moment. Dat het wèl lukt. Na twee jaar doktersbezoeken, veel geld en ingevulde papieren was het zover. Op vijfjarige leeftijd wist hij eindelijk vriendschap te sluiten. Wanneer hij met zijn moeder hulphond Tornado ontmoet, is hij zelf degene die eens lekker tegen de hond aan gaat liggen. Dan hou je het als moeder natuurlijk niet droog. Eerlijk is eerlijk, ook wij hebben een paar traantjes gelaten. Wat een mooi verhaal!

Bron: Metronieuws