Alles wat je wilt weten over pseudokroep bij kinderen

23.07.2020 08:57
pseudokroep_bij_kinderen

Hoest jouw kind en wordt hij ’s nachts huilend en benauwd wakker? Dan kan het zijn dat hij last heeft van pseudokroep-aanval. Wat dit precies is, hoe je het herkent en wat je eraan doet, lees je hier.

Pseudokroep is een virusontsteking van de bovenste luchtwegen en komt vooral voor bij kinderen van zes maanden tot vijf jaar.

 

Hoe herken je een aanval?

Je herkent een aanval aan benauwdheid, heesheid en een gierend geluid bij inademen. Vaak hebben kinderen ook een blafhoest. Doordat je kind het gevoel heeft dat hij weinig lucht krijgt, kan hij in paniek raken. 

 

Lees ook
Dit zijn de verschillende soorten hoesten bij kinderen >

 

Dít kan jij doen

Hoewel het er angstig uit kan zien, is het als ouder belangrijk om rustig te blijven. Wat je verder kunt doen: 

  • Probeer je kind gerust te stellen.
  • Vochtige lucht kan de hoestprikkel verminderen. Door een minuut of 10 met je kind naast een warme, stromende douche te staan (met de badkamerdeur dicht) stopt de aanval vaak vanzelf. 
  • Geef je kind iets te drinken wat de keel verzacht, bijvoorbeeld warme. thee met honing of suiker. Goed om te weten: geef geen honing aan kinderen jonger dan één jaar. In honing kunnen bacteriën zitten waar baby’s ziek van kunnen worden.
  • Probeer even geen zuivelproducten te geven, want die kunnen zorgen voor slijm in de keel.

Wordt je kind blauw tijdens de hoestaanval, wordt de benauwdheid niet minder, is je kind suf/afwezig of zeer onrustig, heeft hij hoge koorts of houden de klachten lang aan? Neem dan altijd contact op met een arts. 

Bron: apotheek.nl

 

 

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!