Alles wat je moet weten over de zorgverzekering voor je baby

12.11.2020 13:04
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Ben je zwanger of net bevallen? Weet dan dat het belangrijk is om je kind aan te melden bij de zorgverzekeraar. Want iedereen in Nederland moet zich verzekeren, ook baby’s.

Wanneer je baby verzekeren?

Zorg ervoor dat je je kind binnen vier maanden na de geboorte aanmeldt bij een zorgverzekeraar – telefonisch of online. Als je dat namelijk niet doet, dan moet je zelf de gemaakte zorgkosten gaan betalen.

Een kind wordt altijd bij één van de ouders bijgeschreven. Of dat bij jouw zorgverzekeraar is of die van je partner, is aan jullie zelf. Je kind krijgt dezelfde verzekering als de ouder bij wie hij verzekerd is. Is één van jullie dus aanvullend verzekerd, dan is het verstandig om je kind bij die zorgverzekeraar in te schrijven. Zo heeft ook je kind de meest uitgebreide dekking.

Let er ook op of je vrije zorgkeuze hebt. Heb je bijvoorbeeld een budgetpolis, dan kun je niet altijd zelf kiezen bij welke arts of welk ziekenhuis je behandeld wordt. Dit geldt dan automatisch ook voor je baby.

 

Lees ook:
Verzekeringen voor kinderen: hier moet je op letten >

 

Basisverzekering

Met een basisverzekering is een bezoek aan de huisarts, apotheek, het ziekenhuis en de tandarts (tot 18 jaar) gedekt. Voor een baby worden ook de bezoeken aan het consultatiebureau vergoed.

Een zorgverzekering voor kinderen is helemaal gratis. Er geldt geen eigen risico tot je kind 18 jaar is. Moet je kind naar de tandarts, dan worden de meeste behandelingen vergoed. Het is verstandig om te checken hoe het zit met een beugel, daarvoor kun je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering afsluiten.

Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar, dan kan dat aan het einde van het jaar: tussen half november en 31 december 2019. Twijfel je over je zorgverzekeraar, check dan bij Independer welke voor jou het voordeligst is of het beste past bij je huidige situatie.

 

Bron: Independer

 

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >