9 x geen Oud en Nieuw-stress met kinderen

27.12.2018 10:43

Oudejaarsstress? Onzin! Je vist misschien wel achter het net qua spetterendste feestjes, maar met kinderen is het evengoed een feest. 9 Last-minute-hacks voor een onvergetelijke 31 december.

 1. Herrie is het toch al. Maak je eigen christmas crackers. Dans op de tafel. Scheelt je 321 berispingen à la ‘Jongens, stil!’, en zij hebben het feest van hun leven. Zij blij, jij blij.
   
 2. Bedtijden zijn voor 2018. Kinderen onder de wol voor twaalven, of toch maar wakker houden met de kans op hysterische huilpartijen? Laten slapen om middernacht, of toch maar niet, met het risico ze nooit meer plat te krijgen? Buiten West-Europa bestaat dat vraagstuk niet, hoor. Go with the flow. Voer ze suiker in het holst van nacht. Bouw herinneringen. Vanaf morgen heb je al genoeg goede voornemens om niet na te komen.
   
 3. Beschrijf wensbriefjes en plak ze op vuurpijlen. Als je ze zó ver het luchtruim in stuurt, moeten ze wel uitkomen, toch?
   
 4. Om de rotjesdiscussie maar meteen voor te zijn: knalerwten. Op de put in de stoep klinken ze hard genoeg om cool te zijn, en zacht genoeg om de buurman koest te houden. En jij kunt je met een min of meer gerust hart storten op de oliebollen. Ook leuk: partypoppers schieten confetti. Zo veilig als luchtkussenspringen in een foampak en zelfs de hond kan het aan. Maar jij bent natuurlijk de bom. Ze mogen gewoon ‘vuurwerk’. Wów.
   
 5. Kampeer met het hele gezin in de woonkamer. Onder de kerstboom. Familiefilms kijken en champagne drinken onder de dekens. Romantischer wordt het toch niet met die spruiten om je heen, wél beregezellig.
   
 6. En even over die champagne. Of je nou op het feest van de eeuw staat of gewoon in onesie in je eigen woonkamer: maak heldere afspraken. Man is De Sjaak, morgenochtend. Gewoon om het nieuwe jaar meteen maar te beginnen met goede gewoontes.
   
 7. Of doe gewoon echt mee met de Nieuwjaarsduik, kan jou het schelen. Knalfeest op de avond ervoor is daarmee meteen geen optie meer, en alle reden om het bij weinig alcohol te houden. Tenminste, niet teveel. Misschien. Hoe goed werkt een ijsduik eigenlijk tegen een kater?
   
 8. Ach, wat geeft het ook: geef tóch een feest, voor alle gezinnen die net als jij spijt hebben van hun keuze voor de oudejaarsconference bij de buren. Betaal het oudste kind om op de rest te letten. En geen stress over de rommel morgen: had je je niet net voorgenomen het huis te restylen?
   
 9. Tot slot, niet doorvertellen: de bioscopen zijn open op Nieuwjaarsdag. Verantwoord uitbrakken, heet dat. Voer de kinderen pizza toe. Is die stress ook vast van de baan.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.