9 dingen die je herkent als je een kind met een eigen wil hebt

24.01.2019 14:22
kind-met-eigen-wil

24/7 een kind met een eigen wil in je aura zorgt ongetwijfeld voor een extra lading grijze haren. Troost je met het feit dat kinderen die eigenwijs zijn later enorm succesvol worden. En dat je, zo blijkt uit dit lijstje van Scary Mommy, niet de enige bent.

Want het hebben van een kind met een eigen wil betekent: 

  1. Dat er altijd wel een tante is die zegt dat je je kind moet straffen. Goh, bedankt voor de gouden tip – alsof je dat nog niet eerder hebt geprobeerd. Natuurlijk stel je regels op. Dagelijks. Soms elk uur. Maar hé, is het anders misschien een idee om m’n kind een weekendje in huis te nemen?
  2. Dat je altijd naar een reden zoekt om je kind te prijzen, omdat je zo verdomd wanhopig op zoek bent naar wat positiviteit in je dag. Ontbijt gegeten? Feest! Schoenen zelf aangedaan? Geef een Olympische medaille!
  3. Dat je zo uitgeput bent dat je ze uiteindelijk toch wel geeft wat ze willen. 
  4. Dat je keer op keer een diepe zucht neemt en jezelf aanpraat ‘dat het heus wel goed komt’.
  5. Dat je vaak lacht als een boer met kiespijn. Als je kind een scène schopt omdat-ie zélf het brood in de winkelwagen wil doen, niet weg wil van een verjaardagsfeestje of zélf z’n jas aan wil trekken. 
  6. Dat je jezelf na een pittige dag troost met het idee dat mensen met een sterke wil vaak succesvol worden. 
  7. Dat je te laat komt voor alles. Want hoeveel extra tijd je jezelf ook geeft, er is altijd een moment voor een onverwacht gevecht. Of je kind wil geen jas aan, wil bepalen wie de autodeur openmaakt, wil z’n eigen riem vastmaken, z’n eigen schoenen aantrekken of wil juist dat jij z’n schoenen aantrekt.
  8. Dat etenstijd de hel is. Want wat je ook maakt, ook al is het macaroni met kaas, hagelslag en eetbare glitters, je kind vindt er wat van. 
  9. Dat niemand jouw kind beter kan opvoeden dan jijzelf. En dat je aan het eind van die lange dag naast je kind gaat liggen en zegt dat je van ‘m houdt. Tot in het diepst van je uitgeputte, versleten ziel.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >